New era: Porsche komt met elektrische Taycan

Porsche Taycan

We kunnen er niet meer omheen, het elektrische tijdperk is aangebroken. Vroeg of laat zou ook de Duitse sportwagenfabrikant Porsche met een elektrische auto komen en dat moment is nu daar. Ontmoet de Porsche Taycan.

Naast dat de Porsche Taycan de eerste elektrische auto is van het merk, heeft het bedrijfstechnisch gezien ook een hoop stof op doen waaien. Alleen al door de productie van de Taycan zijn er maar liefst 1200 (!!!) nieuwe banen gecreëerd. Daarbij zet Porsche zwaar in op het vergroten van de kennis van de medewerkers en om dat te ondersteunen wordt er bijvoorbeeld een nieuw trainingscentrum geopend in Zuffenhausen.

Met de Taycan (opvolger van de Mission E) slaat Porsche ook nu een brug tussen de autosport en de serieproductieauto’s. De elektrische Porsche vertrouwt namelijk op 800 volt-technologie, net als de drievoudige Le Mans-winnaar, de Porsche 919 Hybrid. Met een geschikte 800 V-architectuur kan de lithium-ionbatterij van de Taycan in slechts vier minuten opgeladen worden waarmee voldoende energie wordt gegenereerd om 100 kilometer t kunnen rijden.

Lutz Meschke, vicevoorzitter van de raad van bestuur en Chief Financial Officer van Porsche, laat weten dat het bedrijf verwacht dat in 2025 meer dan de helft van de geleverde Porsche-modellen elektrisch zal zijn.

Comments

comments

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid
More from Rowan Peperkamp
Toyota Yaris Hybrid: Stoffige imago is verleden tijd
Het was alsof ik aan tijdreizen deed: ik schoof één autoportier op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *