Hothatch: Volkswagen Golf GTI TCR

Wij zijn dol op unieke hothatches, dus deze video over de Volkswagen Golf GTI TCR trok onze aandacht. Het studiemodel van deze unieke Golf werd onthuld tijdens het GTI Originals & More 2018-event in Purmerend.

Krachtigste Golf GTI ooit

Op het event maakte fans al kennis met de krachtigste Golf GTI ooit. De Golf GTI TCR is geïnspireerd op de raceversie die al twee keer het internationale TCR-kampioenschap won. Het studiemodel wordt aangedreven door een 2.0-liter turbomotor met 290 pk. Die aandrijfkrachten worden naar de voorwielen geleidt via een zeventraps DSG-transmissie met dubbele koppeling en een sperdifferentieel. De topsnelheid ligt op 250 km/u, maar als de productieversie eind 2018 op de markt komt, is het ook mogelijk om de elektronische begrenzer te laten verwijderen, wat de topsnelheid verhoogt tot maar liefst 264 km/u.

In beeld

Bekijk hier de video over de details van de indrukwekkende Golf GTI TCR:

http://www.youtube.com/watch?v=DXodQ4zHM58&feature=youtu.be

Deze exclusieve Golf komt begin 2019 in een gelimiteerde opgave op de markt. De prijzen zullen tegen die tijd ook bekend gemaakt worden.

Comments

comments

Lees ook:  De Volvo XC40 uitgeroepen tot Zakenauto van Jaar 2024
More from Rowan Peperkamp
De best verkochte auto’s van 2018
De Toyota Corolla is de best verkochte auto van 2018! Verder zijn...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *