Aston Martin showt eerste SUV

Ook de premium merken kunnen er niet meer omheen: de SUV. Na Porsche, Bentley, Rolls Royce, Maserati en Lamborghini, betreedt nu ook Aston Martin het SUV-segment. Hoe ze hem wilden noemen, was nog de vraag. Van Aston Martin DBX, naar Aston Martin Varekai (hoe je dat uitspreekt weet nog steeds niemand) en toch maar weer terug naar – nu definitief – de naam DBX.

Momenteel wordt het prototype van de SUV grondig getest in Wales. Maar daar blijft het niet bij. Het Britse merk wil hun kersverse SUV graag in verschillende omstandigheden testen, dus de wagen zal verscheept worden naar hoge bergpassen, snikhete woestijnen en uiteraard: de Nürburgring.

Omdat Aston Martin hiermee een nieuw segment bestijgt, is het zaak dat de auto aan de hand van een speciaal testprogramma gefinetuned wordt. Uiteraard zal ook deze SUV presteren zoals we van Aston Martin gewend zijn, maar zal het merk ook uit zijn comfortzone moeten stappen waarmee het toch een auto zal worden van een heel ander kaliber.

SUV-genen

Het bestickerde prototype van de Aston Martin DBX geeft al veel weg van het uiteindelijke design. De vorm van de grille lijkt afgeleid van die van de Vantage en waar de DBX eerst een verhoogde coupé leek te worden, zien we op deze beelden toch rasechte SUV-genen.

De Aston Martin DBX wordt in het vierde kwartaal van 2019 verwacht. Hij zal gebouwd worden in de St. Athan-fabriek van Aston Martin. Deze fabriek zal uiteindelijk de ‘Home of Electrification’ worden wanneer de EV-modellen van het merk in productie gaan.

Lees ook:  Toyota C-HR: Nog steeds gemaakt om op te vallen

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Luxe! Den nieuwe Bentley Continental GT Convertible
Luxe, luxe en nog eens luxe. Bentley introduceert de nieuwe Continental GT...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *