Women’s World Car of The Year: Volvo XC40

Niemand minder dan de Volvo XC40 mag zich Women’s World Car of The Year 2018 noemen. Na een tweede stemronde kwam de XC40 als Supreme Winner uit de bus. De top 3 bestaat uiteindelijk uit de XC40, gevolgd door de Jaguar E-PACE én I-PACE.

Daarmee laten zij de Peugeot 508, Porsche Cayenne en BMW X2 achter zich. De Volvo XC40 is een compacte luxe cross-over SUV, die na zijn release in september 2017 al meerdere prijzen heeft gewonnen. Zo sleepte hij bijvoorbeeld de prijs voor European Car of The Year 2018 binnen, op de Geneva Motor Show. Wil je weten hoe de XC40 scoorde op onze FemmeFrontaal Awesomeness? Dat lees je hier!

Holly Reich Dream Car Award

De jury mocht naast de Women’s World Car of the Year ook bepalen welke auto de Dream Car Award zou krijgen. Voor deze award nomineerden zij een auto waar ze maar al te graag eigenaar van zouden willen zijn en daar kwam een overduidelijke winnaar uit: de Aston Martin Vantage! Een welverdiende award voor deze gelikte coupé die aangedreven wordt door een 4.0-liter twinturbo V8.

De Dream Car Award is vernoemd naar een panellid uit New York, die in oktober 2016 is overleden. Holly Reich was zes jaar onderdeel van de jury en was dol op exotische auto’s.

Woman of Worth Award

Deze award maakt dit jaar zijn entree. Het erkent een vrouw uit de auto-industrie, die volgens de juryleden een erevermelding verdiend. Dit jaar gaat de award naar Fiona Pargeter van Jaguar Land Rover.

Lees ook:  BMW i5: kan de nieuwe Fünfer als EV haar reputatie waarmaken?

Voormalig PR en communicatie directeur werd onlangs gepromoveerd tot ‘customer experience director’, met extra verantwoordelijkheid voor marketing en communicatie. De juryleden van Women’s World Car of The Year noemden dat Fiona vrouwen consequent heeft aangemoedigd om deel te nemen aan lanceringen, evenementen en als klanten. Daarbij heeft zij en belangrijke bijdrage geleverd om Jaguar Land Rover in dit opzicht tot een van de leidende bedrijven ter wereld te maken.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Cupra Ateca: een nieuw lid van de Avengers
‘Is het een vliegtuig? Is het een vogel? Nee, dat is het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *