Jaguar bouwt F-type rally-auto

Jaguar viert feest, en niet zomaar. Het automerk produceert namelijk al zeventig jaar lang sportauto’s en dat moet gevierd worden! Daarom bouwde Jaguar twee F-TYPE Convertible rallyauto’s, met een design dat geïnspireerd is op de limited edition F-TYPE Chequered Flag.

Eerbetoon aan de Jaguar XK 120

Het begon allemaal met de legendarische Jaguar XK 120 die geïntroduceerd werd in 1948. Het woord legendarisch gebruiken we niet zonder reden: dit is de auto waarin Ian Appleyard in de jaren vijftig onder anderen de Europese Tulpenrally en Britse RAC Rally won. Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, reed Appleyard in de XK 120 ook drie achtereenvolgende Coupes de Alpes zonder ook maar een enkel strafpunt. De nieuwe F-TYPE convertible rallyauto’s vormen een eerbetoon aan deze legende op wielen.

Van sportauto naar rally-auto

Een convertible als eerbetoon aan de XK 120, met een viercilinder motor voor de perfecte gewichtsbalans en uiteraard achterwielaandrijving; stap voor stap werd het model van de geliefde F-TYPE aangepast om er een echte rallyauto van te maken. Onze harten gaan sneller kloppen wanneer we dit monster in actie zien.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis

Ford Max Motor Dreams: slaap kindje, slaap

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik was als...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *