Daimler en Bosch testen taxi’s zonder chauffeur

Uber opgepast: there’s a new player in town. Een on-demand chauffeursservice vergelijkbaar met Uber of een simpele taxi, maar dan zonder chauffeur. Nee, je hoeft niet zelf achter het stuur te stappen: de auto bestuurt zichzelf. Met geautomatiseerde Mercedes-Benz S-Klasse modellen willen Daimler en Bosch de service gaan aanbieden in pilotstad San José.

Daimler x Bosch x San José

Auto gigant Daimler is verantwoordelijk voor het rijsysteem, waar Bosch zich focust op specifieke componenten, zoals sensoren en regelunits. Aan het op de markt brengen van een (bijna) volledig geautomatiseerd systeem gaan uiteraard een hoop testrondes vooraf. Daarom gaan Daimler en Bosch samen met de op twee na grootste stad van Sillicon Valley de uitdaging aan om deze geautomatiseerde chauffeursservice een stapje dichter bij realisatie te brengen. Dit lijkt een perfecte match, aangezien de gemeente van deze steeds groter wordende stad op zoek is naar oplossingen die kunnen inspelen op toekomstige mobiliteitsbehoeften.

Eindelijk dutten op de achterbank onderweg naar werk?

Het idee is dat je als gebruiker een zelfrijdende auto kunt bestellen, hierbij een oppiklocatie doorgeeft en zonder zorgen kunt instappen; de auto rijdt automatisch naar de eindbestemming. Tijdens de test in San José zal er voor de veiligheid van de passagiers en andere verkeersgebruikers nog wel een bestuurder aan boord zijn om wanneer nodig in te grijpen. Voorlopig zal er dus nog iemand moeten opletten om brokken te voorkomen, maar het idee dat we ooit een dutje kunnen doen onderweg naar werk zonder een chauffeur nodig te hebben lijkt steeds dichterbij te komen.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Ga dit zien: 41.999 led lampjes op een Lexus IS!
Nu ben ik zelf een grote Dua fan en over Ansel Elgort...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *