Nieuwe telg: Toyota Corolla Sedan

Welcome to the family! De Corolla-familie – al bestaande uit een Hatchback en een Touring Sports – is uitgebreid met een derde lid: de Sedan.

De Toyota Corolla debuteerde in 1966 en sindsdien zijn er meer dan 46 miljoen exemplaren verkocht in ruim 150 landen. De nieuwe Corolla Sedan, die thuis hoort in – jawel – de twaalfde generatie, heeft hetzelfde brede en lage voorkomen als de twee andere modellen uit de Corolla-familie. Allemaal zijn ze gebaseerd op het nieuwe TNGA-platform (Toyota New Global Architecture), wat design met uitstekende rijeigenschappen en stabiliteit combineert.

1.8-liter hybrid

De Corolla Sedan zal alleen leverbaar zijn met een 1.8-liter hybride elektrische-aandrijflijn met zo’n 122 pk. De aandrijflijn belooft stil, intuïtief en assertief te zijn. Daarbij maakt de zelfladende EV-technologie opladen met een stekker overbodig. Met dagelijks verbruik is het mogelijk om vijftig procent van de tijd elektrisch te rijden en daarmee blijft het verbruik (op papier) op een nette 3,4 liter per 100 km hangen.

Safety first

Alle TNGA-gebaseerde modellen zijn voorzien van de nieuwste actieve en passieve veiligheidssystemen. De Corolla Sedan is dan ook uitgerust met doordachte Toyota Safety Sense-technologieën. Dit nieuwe systeem bestaat uit een Pre-Collision System (PCS) met dag en nacht voortuigherkenning en overdag fietsherkenning. Ook is het systeem voorzien van Adaptive Cruise Control (ACC), Lane Departure Alert (LDA) met stuurassistentie, Road Sign Assist (RSA) en Automatic High Beam (AHB).

Hebben?

De nieuwe Toyota Corolla Sedan staat samen met de Hatchback en de Touring Sports vanaf 23 maart 2019 bij de Toyota dealer.

Lees ook:  Mercedes-Benz CLE Coupé: Keeping it classy

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Japanse schoonheid: de nieuwe Mazda3
De nieuwe Mazda3 is onthuld op Los Angeles Auto Show en wij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *