Hyundai komt met vingerafdrukscanner

Het lijkt alweer even geleden: het moment dat we vol bewondering onze telefoon voor het eerst konden ontgrendelen met een vingerafdruk. Smartphone-fabrikanten zijn dat stadium anno 2019 alweer gepasseerd en overgestapt op gezichtsherkenning. De automarkt liep wat dat betreft nog ‘een beetje achter’, maar nu is daar Hyundai met ’s werelds eerste vingerafdrukscanner in de auto. Ja, echt.

Het merk lanceert de eerste vingerafdrukscanner voor een auto, waarmee de portieren kunnen worden ontgrendeld en ook de motor gestart kan worden. De techniek maakt zijn debuut in de nieuwe Hyundai Santa Fe die in het eerste kwartaal van 2019 op de markt verschijnt.

Hoe werkt dat?

Simpel. Leg je vinger op de sensor op de deurhendel. Zodra je vingerafdruk herkent wordt, kunnen de deuren geopend worden. Om de motor te starten is de startknop voorzien van een vingerafdrukscanner.

Naast het feit dat je nu geen sleutel meer nodig hebt, heeft de vingerafdrukscanner ook nog andere voordelen. Je kunt er namelijk ook enkele persoonlijke instellingen aan koppelen. Denk hierbij aan de positie van de bestuurdersstoel en de stand van de buitenspiegels. Hyundai is van plan deze techniek verder uit te breiden, zodat er nog veel meer persoonlijke voorkeuren aan de vingerafdruk gekoppeld kunnen worden, zoals de klimaatcontrole en de positie van het stuurwiel.

Betrouwbaarheid

Hyundai heeft uiteraard veel tijd en aandacht gestoken in de betrouwbaarheid en beveiliging van de vingerafdrukscanner. Door gebruik van capacitieve herkenning, waarbij er verschillende delen van de vingertop worden herkend, wordt vervalsing tegengegaan. Ook is de kans dat er een andere vingertop wordt herkend slechts 1 op de 50.000.

Lees ook:  Aston Martin DB12: ‘s Werelds eerste Super Tourer

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
24 juni vieren we International Women Drivers’ Day
De vrijheid die een auto biedt, is de sleutel tot de groei...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *