Verlanglijstje testauto’s 2019

De automarkt heeft in 2019 ook weer genoeg nieuws voor ons in petto. Het liefst testen we alle nieuwe modellen, maar we moeten het natuurlijk wel een beetje reëel houden. Om vast onze favorieten te delen én een beeld te geven van de nieuwste modellen van 2019, hebben we een verlanglijstje opgesteld.

Al in de agenda

Een aantal auto’s kunnen we sowieso al afvinken van ons verlanglijstje, want voor de volgende modellen hebben we al wat tijd in onze agenda gereserveerd. Aankomende week gaat Odiel namelijk al op pad met de nieuwe Lexus ES, wat tevens een van de veiligste auto’s is volgens de EURO NCAP. De week daarop gaat Evelin naar Barcelona voor de nieuwe Kia Proceed – de station variant van de Kia Ceed. Eind februari stapt Rowan achter het stuur van de lang verwachte nieuwe Mazda3, waarschijnlijk wel nog zonder Skyactiv X motor, want die wordt momenteel nog geproduceerd. Odiel wisselt haar vervolgens af en gaat dan weer op reis voor Lexus, ditmaal voor de Lexus UX.

Bekende koppen

Laten we beginnen met de auto’s die we – als vorige generatie – nu ook regelmatig op het asfalt zien. BMW komt bijvoorbeeld met een hele rits aan nieuwe auto’s, waaronder een nieuwe generatie 3 Serie en een nieuwe generatie 1 Serie, die voor het eerst voorwielaangedreven wordt. Wat betreft de nieuwe SUV’s van BWM zouden we wel achter het stuur willen stappen van de nieuwe X3 en zijn grotere coupé-achtige broer: de X4. In het rijtje BMW voegen we last but not least ook de nieuwe BMW Z4 toe. Gewoon, omdat het kan.

De Peugeot 208 behoort ook zonder twijfel tot het straatbeeld van gemiddeld Nederland en we kunnen vast verklappen dat die een flinke metamorfose is ondergaan. Hup, op het verlanglijstje. Ook de Skoda Skala, Citroën C5 Aircross en de Toyota Corolla zijn interessante nieuwe auto’s uit het non-premium segment. Duiken we in de luxere hoek, dan noteren we graag de nieuwe Volvo S60 – halló Zweedse schone – en de Volkswagen Arteon Shooting Brake, daar kun je mee thuiskomen. Wat betreft de nieuwe hothatches zijn wij heel erg benieuwd naar de Ford Focus ST, die naar horen zeggen zo’n 275 pk onder de motorkap krijgt.

Premium SUV’s

We waren bij de onthulling van de nieuwe Range Rover Evoque tijdens Masters of LXRY en willen nu uiteraard ook heel graag weten hoe hij rijdt. Ook zijn we benieuwd naar de slimme systemen in deze nieuwe Evoque, zoals Ground View-technologie en een slimme achteruitkijkspiegel die veranderd in een videoscherm die de situatie achter de auto weergeeft.

Sinds 2014 gaan de geruchten al dat Porsche plannen had om een Cayenne Coupé – oftewel een platgeslagen SUV – op de markt te brengen. Nu lijkt de coupéversie van Porsche’s alom bekende Cayenne dan toch echt te komen. Genoteerd!

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Legende

Dit jaar is het dan – waarschijnlijk – eindelijk zover en onthult Toyota de nieuwe Supra. De terugkeer van deze legende laat ons niet onberoerd en we kunnen dan ook niet wachten om er ein-de-lijk in te rijden.

Elektrisch

In 2019 brengen een hele hoop merken een nieuwe elektrische auto uit of zorgen ze ervoor dat een bestaand model nu ook als hybride op de markt komt. We sluiten ons verlanglijstje af met de volgende elektrische modellen: Audi e-tron, MINI EV, Polestar 1, Porsche Taycan en uiteraard Tesla Model 3.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Volvo XC60: sophisticated cruisen
Scandinavië: een bundel landen waar rust, ruimte en puurheid centraal staat. De...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *