In aantocht: de Polestar 2

Het merk Polestar – het elektrische zustermerk van Volvo – is aan het teasen met de eerste beelden van de Polestar 2. Deze volledig elektrische vierdeurs fastback gaat de concurrentie aan met de Tesla model 3. Dus dat belooft wat.

We zijn een beetje teleurgesteld wat betreft de teaser-foto, want eerlijk is eerlijk, daar kunnen we nog niet zo heel veel uit op maken. De foto vertelt ons echter wel dat het laadpunt van de Polestar 2 zich aan de achterkant van de auto zal bevinden. Het is ook duidelijk te zien dat de ranke achterlichten over de gehele achterkant met elkaar verbonden zijn.

Prestaties

Naast dat we nu ongeveer weten hoe de achterkant van de vierdeurs fastback eruit gaat zien, weten we ook al iets meer over de (voorlopige) prestaties van deze zogenoemde ‘Tesla-killer’. De batterij zal zo’n 400 paarden aan gaan sturen, waarmee je zo’n 480 kilometer ver komt. Ook schijnt de elektrische Polestar 2 van Volvo de eerste auto te zijn met Android Automotive. In 2017 kondigde Google aan dat Volvo (en Audi) de eerste fabrikanten zouden zijn die een dieper geïntegreerde versie van Android Auto zouden introduceren. Daar hoort ook Google Assist bij, wat vergelijkbaar is met Amazon’s Alexa.

Prijskaartje

Als de Polestar 2 daadwerkelijk de strijd aan wil gaan met Tesla’s Model 3, moet dat uiteraard ook terug te zien zijn op het prijskaartje. De verwachting is dan ook dat het prijskaartje van de Polestar 2 vergelijkbaar zal zijn met die van een Tesla Model 3. Dat zou betekenen dat ook de Polestar rond de 58K zal gaan kosten.

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

Voor nu moeten we het met het teaser-beeld doen, want de volledige onthulling zal plaatsvinden op de Geneva International Motor Show begin maart.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hyundai IONIQ 5: Stormtrooper op wielen
Na anderhalf jaar digitale persintroducties en evenementen in Nederland was het weer...
Read More
0 replies on “In aantocht: de Polestar 2”