Nieuw: Fetch Car Sharing in Amsterdam

Vanaf nu is de nieuwe deelautodienst Fetch Car Sharing in Amsterdam officieel geopend. Er zijn nu zo’n 100 elektrische Renault ZOE deelauto’s beschikbaar en in maart worden er nog eens honderd exemplaren geleverd.

Free-floating

De deelauto’s zijn ‘free-floating’, wat inhoudt dat de auto’s geen vaste parkeerplaats hebben, maar overal binnen de parkeerzone van amsterdam kunnen worden opgehaald en achtergelaten. Als gebruiker betaal je dan geen parkeerkosten in Amsterdam, zolang je je aan de wet- en regelgeving houdt. Een team van medewerkers zorgt er dan wel voor dat de auto’s worden opgeladen en op een strategische locatie beschikbaar zijn.

Renault heeft momenteel al meer dan 5000 elektrische deelauto’s rijden in verschillende grote Europese steden, zoals Parijs, Madrid, Stockholm, Kopehagen, Rome, Oslo en Berlijn. Fetch Car Sharing koos voor de Renault ZOE, omdat deze genoeg ruimte biedt (vijf zitplaatsen en vijf portieren), een flinke actieradius van zo’n 300 kilometer heeft en omdat hij extra snel geladen kan worden door de unieke Carméléon-lader.

Ambitie

Fetch Car Sharing én het Franse merk hebben beide grote ambities. Hun doel is namelijk om de later dit jaar de deelautodienst uit te breiden naar een tweede grote stad in Nederland.

Comments

comments

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024
More from Rowan Peperkamp
Damn! Wat een wagen: Hennessy Performance Venom F5
First of all: DAMN! Wat een wagen, de nieuwe hypercar die Hennessy...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *