Comeback: de Toyota GR Supra

Bijna een jaar geleden stonden wij op de Autosalon van Genève weg te kwijlen bij de Toyota-stand en nu is ‘ie er dan eindelijk. De legendarische Toyota Supra maakt zijn comeback, nu als Toyota GR Supra.

De North American International Auto Show (NAIAS) 2019 kreeg de primeur. Toyota introduceerde daar de volledig nieuwe Toyota GR Supra: de vijfde generatie van de legendarische sportauto en het eerst GR-model dat wordt geproduceerd door Toyota GAZOO Racing.

Sportauto in zijn puurste vorm

De Toyota GR Supra is uitgerust met een voorin geplaatste 3,0-liter zescilinder-in-lijn met een twin-scroll turbo, gekoppeld aan een 8-trapsautomaat. Hij heeft een dikke 340 pk, achterwielaandrijving en voldoende koppel bij elke snelheid. Dankzij een korte wielbasis, een grote spoorbreedte, een laag gewicht, extra stijve carrosserie en een laag zwaartepunt, ervaar je als bestuurder de kracht en wendbaarheid van een sportauto in zijn puurste vorm. Op deze manier is het een waardige opvolger van de eerdere generaties Supra en hun ‘geestelijke vader’, de zeldzame Toyota 2000GT uit de jaren 60. Topman én Master Driver Akio Toyoda heeft de Supra uiteraard al alle hoeken van de Nürburgring laten zien.

Wereldwijd leverbaar

De nieuwe Toyota Supra komt in twee uitvoeringen (Legend en Legend Premium) en is wereldwijd leverbaar. De eerste leveringen zullen in oktober 2019 van start gaan. Ben je om? Dan kun je hem nu vanaf €81.995,- bestellen op de website van Toyota.

Beeld: Volante Automotive 2018 // all rights reserved

Comments

comments

Lees ook:  ZEEKR X: Gaat deze je over de streep trekken om elektrisch te rijden?
More from Rowan Peperkamp
Sabine Schmitz (1969 – 2021) wint WWCOTY Woman of Worth Award
Sinds 2018 kiezen de juryleden van Women’s World Car of the Year...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *