Je autostuur is viezer dan een wc-bril

Ja, je leest het goed: een autostuur bevat meer bacteriën dan een wc-bril van een openbaar toilet. De reden? Een derde van de autobezitters haalt maximaal maar één keer per jaar een doekje over het stuur.

Dat bleek uit onderzoek van een Amerikaanse autoverhuurwebsite. Van de 1000 automobilisten maakt maar liefst 32 procent zijn interieur niet vaker schoon dan één keer per jaar. Sommige mensen doen het helemaal nooit.

Vier keer viezer

Hierdoor zijn er volgens het Amerikaanse National Center for Biotechnology Information maar weinig plekken op onze aardkloot die viezer zijn dan de binnenkant van onze auto. Gemiddeld is het interieur zelfs vier keer (!) viezer dan een toiletbril. De studie gaf namelijk inzicht in het gemiddeld aantal bacteriën. Op een stuurwiel vind je gemiddeld 629 bacteriën per vierkante centimeter. Je pook en deurgreep bevatten er zo’n 115 en 256. Om dit even in in perspectief te plaatsen: je telefoonscherm bevat gemiddeld maar 100 bacteriën, de knoppen van een lift hebben er zo’n 313 en de bril van een openbaar toilet – maar – 172.

Nóg viezer

Jouw auto biedt een dak boven het hoofd van zo’n 700 verschillende bacteriën. De twee meest voorkomende bacteriën zijn in verband te brengen met voedselvergiftiging, huidinfecties en kunnen ontstekingen veroorzaken. Slaat de smetvrees spontaan toe? Het kan nog erger. Wat dacht je van het vulpistool van de benzinepomp? Daar leven zo’n twee miljoen bacteriën per vierkante centimeter. Voortaan maar zo’n plastic handschoentje gebruiken…

Comments

comments

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)
More from Rowan Peperkamp
MINI Countryman Cooper S: MINI op anabolen
MINI Countryman Cooper S: MINI op anabolen Zolang dat ik me kan...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *