5 x elektrisch rijden in stijl

Elektrisch rijden is al een paar jaar niet nieuw meer; steeds meer auto’s om ons heen hebben een stekker en oplaadpalen verschijnen er ook steeds meer. Het leek een trend, maar elektrisch rijden is here to stay en ook de autofabrikanten hebben dit door. Het aanbod wordt steeds groter en met de opkomende elektrische markt hoef je stijl, klasse en pit niet in te ruilen voor duurzaamheid.

1. Audi e-tron GT

Het perfecte voorbeeld van een jaw-dropping elektrische auto is de Audi e-tron GT. Nu helaas nog een concept, maar de eerste productversie van deze volledig elektrische vierdeurs coupé staat op de planning voor 2020. Dit prachtige en stijlvolle monster gaat van 0 naar 100 km/h in 3,5 seconden en is gemaakt van duurzame en vegan materialen, zoals kunstleer en gerecyclede materialen. Dit is een droomauto voor alle milieulovers die zonder schuldgevoel het pedaal willen intrappen.

2. Polestar 2

Deze elektrische Zweed is in tegenstelling tot zijn hybride voorganger, Polestar 1, volledig elektrisch. Op de Genève International Motorshow werd de Polestar 2 onthult en in het voorjaar van 2020 zou de productie moeten starten. In minder dan vijf seconden ga je met de Polestar 2 van 0 naar 100 km/h.

3. Porsche Taycan

De prachtige Porsche Taycan is net als de Audi e-tron GT een coupé die in 3,5 seconden van 0 naar 100 km/h gaat. Deze wordt alleen wel al iets eerder op de markt verwacht; namelijk als voor het einde van dit kalenderjaar.

4. Peugeot e-LEGEND

In tegenstelling tot de voorgaande auto’s in de lijstje doet de Peugeot e-LEGEND niet aan golvende lijnen. Het eerste wat opvalt is het design dat zich laat kenmerken door zijn hoeken; iets waar je van moet houden. De technologie die gebruik is om dit autonome, elektrische beest te creëren is overweldigend. Maar het e-legend concept is niet slechts een “technologisch paradepaardje” zoals Peugeot het zelf verwoord. Binnen 4 seconden legt de e-legend de 100km sprint af.

5. Rimac Concept_One

Supercar van de toekomt, maar dan vandaag al. Dat is wat Rimac in gedachten heeft bij de Concept_One toen ze hem in 2011(!) introduceerde. Het is een prachtige auto om te zien en ook de cijfers liegen er niet om: deze auto wint het in dit lijstje op de 100km sprint met een tijd van 2,5 seconden.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
3 x car loving Instagram accounts om te volgen
Alhoewel we het niet allemaal even graag toegeven; Instagram is de verslaving...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *