W Series: 18 vrouwen gaan van start, ook onze eigen Beitske Visser

Vier dagen lang moesten 28 coureurs zich bewijzen in een hevige strijd om bij de top 18 van de W Series te horen. Aan deze 18 vrouwen de eer om deel te nemen aan de allereerste all-female single-seater race serie. Onze eigen Nederlandse Beitske Visser zit er ook bij!

W Series

Het kan heel goed dat je de W Series nog niet kent en we don’t blame you; het is namelijk de allereerste keer dat deze race series plaats zal vinden. Als je het aan ons vraagt is het hoog tijd, want talent kent geen geslacht en de organisatie achter de W Series is het daar mee eens; “Succesful racing drivers have to be skilled, determined, physically fit, brave and competitive. But they don’t have to be men.” De W Series geeft vrouwelijke coureurs een kans om door te breken in de motorsport.

Hier krijgen de dames zes kansen voor, in maar liefst vijf verschillende landen (waaronder ons eigen Nederland!):

1. Hockenheim, Duitsland (3-4 mei)
2. Zolder, België (17-18 mei)
3. Misano, Italië (7-8 juni)
4. Norisring, Duitsland (5-6 juli)
5. Assen, Nederland (19-20 juli)
6. Brands Hatch, Duitsland (10-11 augustus)

Top 18

3000 rondes zijn afgelegd op het Circuit in Almeria om de 24 coureurs terug te brengen naar een top 18. Super trots zijn we natuurlijk op Friezin Beitske Visser die één van de 18 plekjes heeft weten op te eisen. Maar ook even trots op de Nederlandse Stéphanie Kox die stand-by staat als één van de vier reserves. In totaal worden er dertien nationaliteiten gerepresenteerd in het eerste seizoen van de W Series.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Meer updates volgen!

Natuurlijk gaan we jullie op de hoogte houden van alle activiteiten rondom deze vrouwen power race series! De aller eerste race vindt plaats over precies een maand and we can’t wait!

Header foto: W Series

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Yum! De nieuwe Audi R8 Coupé en Spyder
Het was altijd al een droom van een auto, de Audi R8,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *