Onze favorieten 4×4’s voor een beetje extra grip

We hebben al van een paar heerlijke zonnige dagen mogen genieten, maar het echte consequente lente weer waar we zo blij van worden laat helaas nog even op zich wachten. Een beetje houvast is wel zo fijn en alhoewel we dat in het weerbericht nog niet echt terug kunnen vinden, hebben we op de weg altijd grip met de hulp van een beetje vierwielaandrijving. Daarom van ons aan jou: een lijstje met een aantal van onze favoriete 4×4 wagens.

Land Rover Defender

“Duurzaam, capabel en niet te stoppen”, zo omschrijft Land Rover zijn nieuwe Defender. Dat de Defender power had wisten we al, maar hoe zit het met zijn grip op de weg? Daar hoef je je bij deze stoere bak zeker geen zorgen over te maken; de Defender is op en top een 4×4 terreinwagen.

Jeep Wrangler

Net als bij Land Rover denken wij bij het merk Jeep aan stoere wagens die wel tegen een stootje kunnen. Helemaal waar, want naast dat het interieur verrassend luxe is, is de Jeep Wrangler gemaakt voor de optimale off-road experience. Grip genoeg!

Toyota RAV4 (4×4)

De Toyota RAV4 heeft misschien niet de ruige terreinwagen look zoals de Land Rover Defender of de Jeep Wrangler; maar deze SUV kan er ook wat van. Het design is veel moderner en deze auto is niet gemaakt met off-road ritjes in gedachten maar heeft alle grip die je van vierwielaandrijving verwacht.

Suzuki Jimny

Hoekig design en een robuust karakter; met deze Suzuki durven wij wel door de jungle of over een zwaar beregende snelweg te scheuren. De Suzuki Jimny is uitgerust met AllGrip Pro vierwielaandrijving, oftewel handmatige 4×4.

G-klasse

Ook wel bekend als de G-wagon. Deze steeds populairder wordende terreinwagen van Mercedes-Benz zou volgens het automerk zelf de beste off-road experience moeten leveren. Daar heb je wel wat grip voor nodig.

Lees ook:  Aanhanger huren? Je hebt alleen je smartphone nodig! Zo werkt Smartbak

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Jaguar bouwt F-type rally-auto
Jaguar viert feest, en niet zomaar. Het automerk produceert namelijk al zeventig...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *