Waar vind je de beste autoverzekering voor jou?

Bij een nieuwe auto hoort ook een passende autoverzekering. Maar waar vind je die? Je ziet tussen de hoge verzekeringsbomen het verzekerbos niet meer, dus where to start? We geven je een voorzetje. 

De keuze voor een nieuwe auto brengt vaak al een hoop teweeg en als je dan eindelijk de knoop door hebt gehakt, mag je weer aan de gang om een nieuwe autoverzekering te kiezen. Deze moet namelijk wel aansluiten bij de door jou gekozen auto én bij jouw persoonlijke situatie. Want bij een oldtimer mét een oldtimer als auto, of een youngtimer met een youngtimer als auto, praten we over hele uiteenlopende premies. En laten we het aantal schadevrije jaren ook niet vergeten! 

Maar om nou alle autoverzekeraars één voor één naast elkaar af te strepen, is zelfs voor ons perfectionisten een brug te ver. Gelukkig hoeft dat ook niet: je moet een online autoverzekering afsluiten. Dan worden alle verzekeringen meteen met elkaar vergeleken. 

Wat wordt er dan vergeleken?

Grote én kleine verzekeraars  
In dat verzekerbos vind je natuurlijk een hele hoop hoge, grote bomen, maar ook wat kleine. De kleine instanties bieden vaak lagere premies en je zult zien dat dit vaak dochterbedrijven zijn van de grote verzekeraars. Groot of klein, in beide gevallen is je auto goed verzekerd. 

Dekking 
Uiteindelijk draait het natuurlijk om de dekking van je autoverzekering. Het is fijn om te weten wat wel en niet gedekt wordt, zodat je weet waar je aan toe bent en waar je voor betaalt. Bij iedere WA verzekering, beperkt casco verzekering of all risk autoverzekering wordt de dekking in kaart gebracht. Zo zie zie jij gelijk welke autoverzekering de hoogste dekking geeft. 

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Prijs
Maar die dekking moet wel in verhouding blijven tot de prijs. Het liefst sluit je de verzekering af met de goedkoopste premie en de hoogste dekking. Vergeet daarbij je aantal schadevrije jaren niet door te geven, dat kan je namelijk een hoop geld besparen! 

Keuze gemaakt? De autoverzekering sluit je vervolgens ook gemakkelijk online af, wat je een hele hoop gedoe en papierwerk bespaart. 

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hyundai komt met eerste hybride op zonne-energie
Hyundai presenteert een bijzondere, nieuwe auto. Namelijk eentje met een hybride-aandrijving én...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *