Nieuw: plug-in-hybride Porsche Cayenne

Ook het sportieve automerk Porsche richt zich vol op elektromobiliteit, dus hun welbekende SUV – de Cayenne – kon niet achterblijven. Daarom lanceren zij nu de Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé, met een gecombineerd vermogen van, jawel, 680 pk.

680?! Jup. DE 4,0-liter V8-turbomotor met 550 pk werkt samen met een elektromotor van 136pk. Deze elektromotor wordt in de achteras Tiptronic S-transmissie geïntegreerd. Het maximale systeemkoppel reikt tot 900 Nm en is bij deze krachtpatser van een SUV al net boven stationair toerental beschikbaar. Met 3,8 seconden zit je op de 100 km/u en pas bij 295 km/u vindt deze nieuwe Cayenne het wel een keer genoeg geweest. Uitzonderlijke prestaties tegenover een (relatief) laag verbruik. Onder optimale omstandigheden rijden beide uitvoeringen van deze hybride Cayenne zo’n 40 km puur elektrisch.

Sportief doch luxe

Deze nieuwe modellen van de Cayenne-familie behoren tot de top van de sportiefste voertuigen in het premiumsegment. Niet ondanks, maar juist vanwege die hybride-aandrijving. De elektromotor zorgt in de rijmodus ‘E-Power’ voor emissieloze aandrijving tot een maximum snelheid van wel 135 km/u.

Al deze sportieve prestaties gaan natuurlijk niet ten kosten van de luxe aan boord. De Cayenne Turbo S E-Hybrid en de Coupé zijn al zeer compleet uitgerust, zowel qua drive als comfort. Wat betreft de drive ben je al voorzien van onder andere Porsche Dynamic Chassis Control, keramische remmen, het Sport Chrono Pakket en adaptieve luchtvering, zodat je zelf kan bepalen of je vandaag zin hebt in trappen of cruisen.

Met comfort zit het ook wel snor: de Cayenne Turbo S E-Hybrid is uitgerust met cruise control met instelbare snelheidslimiet, camera-gebaseerde bescherming voor voetgangers en parkeerhulp voor en achter, head-up display, nachtzichtassistent en Porsche InnoDrive inclusief adaptieve cruise control, rijstrookwisselhulp, verkeerstekenherkenning, actieve geleiding, kruispuntassistent en noodstopfunctie.

Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid

Prijskaartje

Alle hybride-versies van de Cayenne kan je nu bestellen en vanaf eind september zijn ze te bewonderen bij de Nederlandse Porsche Centra. Prijzen starten bij 104.100 euro voor de Cayenne E-Hybrid en 109.000 euro voor de Cayenne E-Hybrid Coupé. De Cayenne Turbo S E-Hybrid is verkrijgbaar vanaf 190.400 euro, de Cayenne Turbo S E-Hybrid Coupé vanaf 194.200.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
SEAT Arona: de concrete jungle is zijn thuisfront
We kunnen er niet omheen, de compacte SUV’s zijn overal. En niet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *