Jaguar roept Oxford English Dictionary op om definitie van ‘car’ te herzien

Volgens de Oxford English Dictionary wordt een auto aangedreven door een ‘internal combustion engine’, oftewel een verbandingsmotor. De Jaguar I-PACE – World Car of the Year 2019 – is volgens deze definitie dus geen auto. Daarom start Jaguar een campagne voor een meer actuele definitie van het begrip ‘auto’ in de Oxford English Dictionary.

Momenteel is de elektrische Jaguar I-PACE volgens de Britse woordenboeken dus geen auto. Toch wordt hij bekroond met toonaangevende autoprijzen, zoals 2019 World Car of the Year en Auto van het Jaar in Europa. De Oxford English Dictionary omschrijft ‘car’ als volgt: ‘a road vehicle powered by a motor (usually an internal combustion engine) designed to carry a driver and a small number of passengers, and usually having two front and two rear wheels, esp. for private, commercial, or leisure use.’ En op OxfordDixtionaries.com staat: ‘A road vehicle, typically with four wheels, powered by an internal combustion engine and able to carry a small number of people.’

Ook andere aandrijfvormen

Jaguar heeft de Oxford English Dictionary al op formele wijze gevraagd om de omschrijving van een update te voorzien en toe te voegen dat er ook auto’s zijn met andere aandrijfvormen, zoals elektrische voertuigen. David Browne, het hoofd van Jaguar Land Rovers naming committee, stelt: “A lot of time and thought is put into the name of any new vehicle or technology to ensure it is consumer friendly, so it’s surprising to see that the definition of the car is a little outdated. We are therefore inviting the Oxford English Dictionary and the Oxford Dictionaries to update its online classification to reflect the shift from traditional internal combustion engines (ICE) towards more sustainable powertrains.”

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

#RedefineTheCar

Ondertussen – terwijl de Oxford English Dictionary en Oxford Dictionaries werken aan een update van de definitie – roept Jaguar mensen op om de campagne te steunen en aan te geven hoe zij het woord ‘car’ zouden definiëren. Daarvoor hebben ze de hashtag #RedefineTheCar in leven geroepen.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Genève Journaal: Porsche onthult drie nieuwe sportmodellen
Porsche heeft maar liefst driemaal het doek mogen verwijderen, want ze hebben...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *