RDW introduceert nieuw kenteken

Het nieuwe kenteken is ingetreden! De RDW heeft tijdens een persevenement het kenteken G-001-BB afgegeven. Een elektrische BMW draagt het eerste kenteken met de nieuwe cijferlettercombinatie.

Naast de afgifte van het eerste kenteken in de tiende serie, bracht het evenement ook de noodzaak van duurzaamheid en veiligheid op de weg en de rol van kentekens daarin onder de aandacht. Kentekens zijn natuurlijk onlosmakelijk verbonden met voertuigen en kunnen daarbij ook van dienst zijn bij het begrenzen van gedrag van weggebruikers. Denk bijvoorbeeld aan het achterhalen van ‘doorrijders’, bekeuren van roekeloos rijgedrag en controle op afgekeurde voertuigen.

85% minder CO2-uitstoot in 2050

Het eerste kenteken uit de nieuwe kentekenserie gaat altijd samen met een personenauto voor een goed doel. Dat het dit keer een elektrische auto is, is natuurlijk geen toeval. “We zetten ons in voor minimaal 85% minder CO2-uitstoot in 2050 door verduurzaming van het wegverkeer aan te moedigen. Dat begint met zelf letterlijk het goede voorbeeld te geven.” zegt RDW-directeur Ab van Ravestein. Dit keer mag Natuurmonumenten als goede doel de auto met het eerste kenteken met de nieuwe kentekencombinatie in ontvangst nemen.

2,7 miljoen afgiftes

G-001-BB is het eerste kenteken uit de tiende serie, waaruit zo’n 2,7 miljoen kentekenafgiftes worden gedaan. In 2015 werd de negende kentekencombinatie geïntroduceerd met het kenteken GB-001-B. De auto met het eerste kenteken ging toen naar stichting Het Vergeten Kind.

Comments

comments

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg
More from Rowan Peperkamp
Ferrari’s nieuwe Spiders: de 812 GTS en de F8 Spider
Terwijl de rest van autoindustrie zich druk bezighoudt met de elektrificatie en...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *