Pilot: tellerrapport wordt gratis

Vanaf het nieuwe jaar kosten het tellerrapport en de tellerstandencheck niets. Op deze manier willen het ministerie van Infrasturctuur en Waterstaat en de RDW mensen stimuleren om de kilometerstand van hun voertuig goed te controleren, vóórdat ze de auto aanschaffen. Hiermee hopen ze tellerfraude de kop in te drukken.

Uiteraard is het manipuleren van kilometerstanden hartstikke illegaal, maar dat neemt nog niet weg dat er dagelijks tientallen Nederlanders het slachtoffer worden van tellerfraude. In Nederland hebben zo’n 264.000 personenvoertuigen en lichte bedrijfswagens een teruggedraaide teller. Het aanschaffen van een auto met een gehackte kilometerteller leidt vaak tot zo’n duizend euro schade, aangezien deze auto duurder is in aanschaf en meer onderhoud nodig heeft op basis van de werkelijke kilometerstand.

Pilot

We kunnen ons als koper natuurlijk ook wapenen tegen tellerfraude, door bijvoorbeeld de verkoper om een tellerrapport te vragen of zelf de tellerstand te checken op de website van de RDW. Het gratis verstrekken van informatie over de tellerstanden is echter wel een pilot. Deze pilot – onderdeel van een groter pakket maatregelen om tellerfraude terug te dringen – duurt een jaar en na afloop wordt gekeken of de maatregel daadwerkelijk wat heeft uitgehaald. Maak hier komend jaar dus vooral gebruik van!

Bron header: https://nl.123rf.com/profile_bwylezich

Comments

comments

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
More from Rowan Peperkamp
Nieuw: plug-in-hybride Porsche Cayenne
Ook het sportieve automerk Porsche richt zich vol op elektromobiliteit, dus hun...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *