Audi SQ2: Gezinsauto in maatje S

FemmeFrontaal Awesomeness

8.5 Flirt factor
8.5 Drive
8 Comfort
8 High heels proof
8 Value for money
8.2

De motor gromt als we wegrijden met deze tango-rode Audi Sport. We rijden in de Audi SQ2: het nieuwe topmodel van de Q2-familie.

Flirt factor

De Audi SQ2 is natuurlijk een Q2 maar dan een stukje dikker. Zijn voor- en achterbumper hebben meer omvang. Hij heeft grotere wielen en is standaard voorzien van led-koplampen. De spiegelkappen, grille en side skirts hebben met de Black line-optie hoogglans zwarte accenten gekregen en geven hem een extra sportieve look. De zwarte sportstoelen zijn uitgevoerd in nappaleer dat bekend staat om zijn zachtheid en goed bestand is tegen beschadiging. Tweekleuren leer is ook een optie (doe maar niet) of afwerking met S line-print. In het interieur meer verlichting; in het donker licht de decoratielijst van het dashboard rood op. Rijden in deze auto geeft een luxegevoel.

Drive

De SQ2 rijdt als een sport. Onder de motorkap tref je dan ook een viercilinder turbobenzine met 300 pk en 400 Nm sterk. In een sprintje schakelt de 7-traps versnellingsbak vlot mee. Kies je voor de Dynamic-modus en schakel je zelf met pook of schakelhendels aan het stuur, dan is hij bloedsnel. De crossover heeft dan ook een acceleratie van 0-100 km/h in 4.8s. De motor brult inmiddels. We remmen weer af en parkeren hem in. Daar kun je uiteraard ook de parkassistent voor inschakelen, één van de vele assistentiesystemen waarover de SQ2 beschikt. Vier uitlaatpijpen roken nog na. Een heerlijke auto om in te rijden.

Comfort

Het zitmeubilair ondersteunt prima tijdens optrekken, pittige bochten en afremmen. De edelstalen pedaalcovers functioneren zowel met sneaker als met pump. De ‘MMI navigatie plus’ is voorzien van touchpad met handschriftherkenning bovenop de centrale bedieningsknop, waar ik zelf niet zo’n fan van ben. Echter het gebruik van enkel de bedieningsknop om de Noordhollandschkanaaldijk in te voeren is geen aanrader. De SQ2 is geen auto waar je met het hele gezin mee op vakantie gaat. Deze auto rijd je voor het rijplezier.

Lees ook:  Mazda2 Hybrid (2024): Is twinning ook echt winning?

Value for money

Wat kost deze Audi SQ2? Je moet er best diep voor in de buidel tasten, voor 64.710 euro rij je een basisuitvoering. Metallic lakje, rode remklauwen (doe maar wel), extra veiligheidsopties, van afstand bedienbare achterklep en nog wat extra’s en je komt op een totaalprijs van bijna 80.000 euro.

PHOTO CREDIT: Marjolein Tetteroo

Comments

comments

Written By
More from Reba de Graaf
Volvo V40 Cross Country: Bescheiden stoer
Je kunt jezelf afvragen wat je in Nederland met een SUV moet....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *