Als rokjesdag

Zo voelt het vandaag. De eerste officiële rokjesdag van dit jaar is dan wel geweest, maar vandaag komt MG voor het eerst sinds lange tijd weer uit de winterstalling. En dat voelt als rokjesdag: kriebels en heel veel zin in een mooie zomer. Onnodig veel kilometers maken over dijken en boswegen, door leuke steden en dorpen, langs fijne terrassen.

De eerste voorjaarsrit met de oldtimer zou eerder dit voorjaar zijn geweest, maar de koppeling zat vast. Muurvast. Wat een teleurstelling. De mannen slepen daarom MG vandaag naar de garage en ik wacht thuis in spanning af. Zou MG vandaag al thuiskomen? Of blijft hij in de garage omdat de koppelingscilinder vervangen moet worden?

Een app’je: ‘Is MG goed aangekomen in de garage? Al iets ontdekt?’ MG is goed aangekomen maar staat nog op de brug om verder onderzocht te worden. Dan komt een uur later het verlossende telefoontje. De koppelingsplaat zat vast. Door de bak te laten ‘schrikken’ kwam deze los. Te lang stilgestaan, daar worden oudjes stram en stijf van. In beweging moeten ze blijven.

Even laten hoor ik MG van ver al aankomen. Het geluid herken ik uit duizenden. Ik beloof plechtig dat ze de komende tijd genoeg beweging gaat krijgen.

column rokjesdag picknick

Fotografie: Frank A. Evers

Comments

comments

Lees ook:  Lexus LBX: de kleinste die de grootste moet worden
Written By
More from Reba de Graaf
Column: Kaartlezen doe je zo
Enige rally ervaring had FemmeFrontaal al. Tijd dus om ons verder onder...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *