Jeej, 50 jaar Mercedes-AMG!

Mercedes-Benz Circuit Days

FemmeFrontaal Awesomeness AMG GT-R

9.5 Flirt Factor
10 Drive
8 Comfort
8 High Heels proof
8 Value for money
8.7

Mercedes-AMG is 50 jaar en wij, Rowan en Evelin, mochten namens FemmeFrontaal wat AMG-uitlaten laten brullen om zo die 50 kaarsjes uit te blazen! Tijdens de AMG Circuit Days werd Zolder belaagd met een hoop AMG-geweld en een ontelbaar aantal pk’s. We voelden ons als hongerige kinderen in een snoepwinkel!

Liever kijken naar de vlog: Mercedes-AMG Circuit Days?

Het feit dat wij nu, 50 jaar later, de slingers op mochten hangen voor AMG, hebben wij te danken aan Hans Werner Aufrecht en zijn partner Eberhard Melcher. Aufrecht is geboren in Großaspach, wat ons de laatste letter van het automerk geeft. Wat begon als een klein bedrijf ergens in Duitsland, is nu een gevestigde naam in de autowereld. Inmiddels zijn er meer dan 40 AMG modellen te krijgen!

Mercedes-AMG Circuit Days

Stijlvol touren
Om ons kennis te laten maken met de verschillende modellen van de AMG-lijn, reden we in een colonne van zeven verschillende wagens over het Belgische asfalt. Om de 10 minuten werd er een korte stop ingelast, zodat er gewisseld kon worden en we alle zeven smaken konden testen. Onze favoriet was de Mercedes AMG C63 S cabrio die ons met zijn V8 motor, 510 pk’s en masserende stoelen in beroering bracht.  Ondanks dat iedereen zich uiteraard netjes aan de aangegeven snelheden hield, werden de AMG’s vooral even flink op hun staart getrapt bij het optrekken. Zolder en omgeving kon genieten van het heerlijke geluid van roffelende pk’s en klappende uitlaten.

Mercedes-AMG Circuit Days

Bandjes gummen
Een bochtje maken, dat kan elke auto. Maar of hij op volle snelheid ook opgewassen is tegen een slalom, een u-turn en een noodstop, dat is een ander verhaal. En hoe doen die AMG’s het eigenlijk op het parcours? De A45-bommetjes stonden al voor ons klaar, om even wat rubber te laten branden. En niet voor niets: we deden allemaal mee aan een heuse competitie. Iedereen kon makkelijk het gaspedaal vinden, maar om de track zo snel én secuur mogelijk uit te voeren, daar is toch een technisch staaltje stuurwerk voor nodig. Of Evelin sneller was dan Rowan? We shall never know… 😉
Mercedes-AMG Circuit Days

Lees ook:  Welke verzekering kun je afsluiten voor jouw bolide?

Mercedes-AMG Circuit Days

Mercedes-AMG Circuit Days

Pittig taxiritje
En dan, last but not least, het circuit. Eerst stapte we in bij coureur Yelmer Buurman, die ons alle hoeken van het circuit heeft laten zien in een matzwarte Mercedes GT S . Yelmer, zo attent als hij is, vroeg mij of ik er zin in had. Ik vertelde hem dat dat zeker het geval was, maar dat ik waarschijnlijk wel zou gaan gillen. Geamuseerd trapte de coureur zijn voertuig op de staart en in de eerste bocht heb ik nog een kreet van enthousiasme uit kunnen brengen, but then it all gone silent.. Alleen de bijzonder luide GT S was nog verstaanbaar. “Ik heb je helemaal niet gehoord?”, waren Yelmer’s woorden toen we terug de pit in reden. “Zou goed kunnen, ik heb namelijk minimaal een minuut geen ademgehaald.”, was mijn antwoord.

Our @rowan.jpg kicked some awesome gass today! #femmefrontaal #amggtr @circuitzolder

A post shared by FemmeFrontaal | Cars&Lifestyle (@femmefrontaal) on


Ready, set, race!
En daar stond ‘ie dan: THE GREEN HELL op wielen. We hadden de eer een poging te doen om deze Mercedes AMG-GT-R zelf te temmen op het circuit van Zolder. Met voormalig DTM-kampioen Bernd Schneider voorop in een matzwarte GT s, joegen we het 585 pk sterke monster door de bochten. Het circuit was voor mij een primeur, maar Evelin heeft mij er goed doorheen gecoacht. Al oefenend werd mijn lijnenspel steeds beter en voelde ik me queen of the road. Wát een wegligging, wát een power en WAT EEN GELUID! De Mercedes GT R heeft een plekje verdiend boven aan mijn verlanglijstje. Voor nu blijft het bij dromen over trappelende pk’s, onder een groen dekbedovertrek…..

Lees ook:  The Women's World Car of the Year: How Women Are Changing the Auto Industry

Mercedes-AMG Circuit Days

Mercedes-AMG Circuit Days

Thanks Mercedes, voor dit toffe avontuur!

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Mazda CX-3: de Japanse vertolking van ‘less is more’
In 2015 kwam hij op de markt: Mazda’s compacte SUV, de CX-3....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *