Editors choice: Top 10 zomerauto’s!

top 10, cabrio's

De zomer had zich een tijdje verstopt, maar nu komt hij toch écht! Als diehard cabriofans weten we hoe leuk het is om dakloos te rijden. Daarom een top 10 – editor’s choice – met daarin de leukste cabrio’s voor een klein budget én wat grotere portemonnee:

Editors choice: Top 10 zomerauto’s (oftewel: cabrio’s!):

1. Mazda MX-5
De Mazda MX-5 is de best verkochte roadster wereldwijd. Het design is met recht hot, classy en laid back te noemen. Met zijn hoge koppel bij lage toeren vreet deze MX-5 het asfalt en de bochten op. De prijzen voor een nieuwe Mazda MX-5 starten bij 32.000 euro. Maar ook met een tweedehands oudere type heb je megaveel plezier en het bedrag is ook nog eens een stuk aangenamer. Vanaf 3000 euro tot 20.000 euro heb je al een leuke vintage MX-5 te pakken.

top 10, cabrio's
Nieuwe Mazda MX-5 (2015)
top 10, cabrio's
Vintage Mazda MX-5 (2004)

2. Fiat 124 Spider (en Barchetta)
De nieuwe Fiat 124 Spider is géén echte Italiaan maar een halfbloedje. Getekend in Italië, gemaakt in Japan. En als je goed kijkt zie je direct wie zijn stoute tweelingbroer is: de Mazda MX-5 van hierboven. Hij oogt city chic met vloeiende lijnen en welvingen. Zijn twee dikke knalpijpen, aan weerszijden aan de achterkant van de auto, maken het Italiaanse ontwerp af. Prijzen voor een nieuwe Fiat 124 Spider liggen op het niveau van een nieuwe MX-5, zo rond de 32.000 euro voor een standaard versie. Maar ook hier niet getreurd, mocht je dolgraag in een Fiat willen scheuren. Kijk eens naar een oldschool Fiat Barchetta! Een oudje maar oh zo leuk voor de heb en al vanaf 3000 euro tweedehands te koop.

top 10, cabrio's
Fiat 124 Spider
tweedehands auto's
Fiat Barchetta

3. BMW Z4 roadster (én Z3)
Net als Scarlett Johansson beschikt de BMW Z4 over de perfecte mix van beauty en brains. En net als parfum van Chanel, is de BMW Z4 tijdloos in haar design. Sinds 2006 wordt de Z4 al gemaakt en je hebt al een (een kilometervreter, dat wel) vanaf 10.000 euro. Vind je de Z4 net iets te opvallend en ga je voor een cabriolet met een chique uiterlijk, zoek dan naar een BMW Z3, het oudere broertje van de Z4. Ongelooflijk waardevast en je hebt al een Z3 youngtimer (is een auto ouder dan 15 jaar) vanaf 6000 euro.

Lees ook:  De hamvraag van het moment: ga je voor elektrisch of hybride?
top 10, cabrio's
BMW Z4
Top 10, cabrio's
BMW Z3

4. MINI cabrio
Met een MINI doe je het altijd goed, ondanks of misschien wel dankzij het ‘marketingmeisjes-imago’. Wij krijgen er verbazingwekkend veel voorrang mee altijd. Nu is de nieuwe MINI best een prijzig autootje. Zo rond de 27.000 euro rij je weg met een MINI One cabrio, voor een Cooper versie (= sneller) moet je een paar duizend euro extra neertellen. Heb je een kleinere portemonnee maar wil je persé een MINI rijden? Dat kan. MINI maakt – sinds hij als retro op de markt is – cabrio’s. Tweedehands heb je ze dus al vanaf 5000 euro (voor het oudste type). Voor een nieuwere type (2007-2013) zit je al snel op 10.000 euro en wat kilometers.

top 10, cabrio's
MINI cabrio (2016)
top 10, cabrio's
Mini Cabrio (2005)

5. Porsche Boxster
Hallo een Porsche! Wie wil dat nou niet? Maar een Porsche is best duur. Mits je kiest voor een ‘poor man’s Porsche’: de Porsche Boxster. Nou, wij zijn de beroerdste niet. Kom maar door met die cheap ass *kuch* nieuwe Porsche 718 Boxster S. Damn wat is deze auto sexy en wat rijdt het lekker! Nu is een nieuwe Boxster niet voor iedereen weggelegd, prijzen beginnen namelijk vanaf 70.000 euro (not so poor). Maar er zijn inmiddels genoeg vintage Boxsters op de markt die weggaan voor de helft of nog véél minder.

top 10, cabrio's
Porsche Boxster (2016)
top 10, cabrio's
Porsche Boxster (2004)

6. BMW 2 (of 1) Serie cabriolet
Tot nu toe hebben we het voornamelijk over roadsters gehad. Maar comfortabel met zijn vieren touren in een cabriolet doe je bijvoorbeeld in een BMW 1 of 2 Serie cabrio. De eerste cabriolet van dit type – de BMW 1 Serie – kwam uit in 2008. En eerlijk is vals, qua model kan hij nog steeds. Tijdloos. Tweedehands betaal je voor een mooie uit 2008/2009 ongeveer 12.000 euro. Ga je voor spiksplinternieuw en iets meer ruimte voor je schoonouders, dan is er nieuw de BMW 2 Serie cabriolet vanaf 42.000 euro.

top 10, cabrio's
BMW 1 serie cabrio (2010)
top 10, cabrio's
BMW 2 Serie cabrio (2016)

7. Opel Cascada
No shit. Heeft Opel een cabriolet? Jawohl! En wel de Opel Cascada. In 2013 geïntroduceerd. Als er een welstandscommissie voor mooie en ruime cabrio’s zou zijn komt de Opel Cascada met een dikke pluim door de ballotage. De Cascada is ook een vierpersoons carbio en is ook al tweedehands verkrijgbaar. Nu kost hij zeker 37.000 euro nieuw, maar een vintage *kuch* versie uit 2013 staat al voor 20/25.000 euro bij de dealer.

Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Top 10, cabrio's

8. Volkswagen Beetle
Je ziet ze vaak denken: had ik maar zo’n Kever. Nou, dat dachten wij ook! De charme van het oude vertrouwde Kevertje, is veranderd in een heus stijlicoon. Zodra je de new Beetle de garage uitrijdt, heb je al sjans. Een nieuwe – standaard – Beetle rij je vanaf 32.000 euro. Echter, een retro Beetle uit bijvoorbeeld 2003 is er al vanaf 6.000 euro! Hoppa. Komt die droom om ooit ‘Herbie’ te bezitten toch ineens wat dichterbij.

top 10, cabrio's
New Beetle (2004)

9. Audi TT roadster
Always classy en fabulous! Nederlandse superlatieven kunnen we even niet bedenken voor deze atletische dakloze vierwieler. Het is een droom van velen om ooit eens een TT roadster te bezitten. En dat is niet onbereikbaar lieverds! Sinds 1999 is de Audi TT roadster namelijk te koop en er zijn er heeeeeeeeel veel van gemaakt. Een nieuwe roadster – very pretty – tikt al bijna de 50.000 euro aan. Maar voor een Audi TT roadster uit 2001 met 100.000 km op de teller betaal je nog geen 10.000 euro.

top 10, cabrio's
Audi TT roadster (2016)
top 10, cabrio's
Audi TT roadster (2004)

10. Nissan Figaro
We sluiten onze top 10 af met een buitenbeetje: de Nissan Figaro. Dit autootje heeft ons hart voor altijd gestolen. Het meest unieke retro-autootje ever. Het hartveroverende karretje werd ruim twintig jaar geleden als conceptcar tijdens de Tokyo Motorshow geïntroduceerd met de nostalgische slogan: ‘Back to the future’. En onderhuids is het een betrouwbare Nissan Micra (sssstttt). Een auto om van te genieten, niet om mee te scheuren. Voor nog geen 8.000 euro staat dit autootje bij een bekend adres van ons te koop…

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Een Renault Kadjar alstublieft?
Vanaf vandaag zijn we nog een SUV rijker! Renault introduceerde vanmiddag de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *