Jaguar Land Rover sluit zich aan bij The Valuable 500

Jaguar Land Rover voegt zich bij The Valuable 500, een internationale alliantie bestaande uit 500 internationale bedrijven, die uitsluiting van mindervaliden op de werkvloer tegengaat.

Nu de grootste autofabrikant van het Verenigd Koninkrijk zich bij The Valuable 500 heeft aangesloten, spreekt het de belofte uit om actief te onderzoeken hoe zij in de toekomst beter kunnen inspelen op de behoeften van mindervaliden. Technici van Jaguar Land Rover testten al eerder een autoportier dat automatisch opent zodra de eigenaar nadert. Deze technologie kan bijvoorbeeld een oplossing bieden voor mensen met een lichamelijke beperking. Het is de bedoeling dat het merk in de toekomst mindervaliden nauw gaat betrekken bij de ontwikkeling van nieuwe modellen.

Voor het eerst achter het stuur

De samenwerking tussen Jaguar Land Rover en The Valuable 500 werd op een passende wijze gevierd. Caroline Casey, oprichtster van The Valuable 500, is zelf blind en reed samen met haar zus Hilary – die oculair albinisme heeft – voor het eerst in een auto. Achter het stuur van een Range Rover Velar en onder begeleiding van een instructeur legden zij het uitdagende parcours van The Land Rover Experience Centre bij Eastnor Castle in Herefordshire af.

Invictus Games

Sinds 2014 is Land Rover Jaguar ook partner van The Invictus Games. Een sportevenement voor fysiek en/of mentaal gewond geraakte (oud-)militairen. The Invictus Games zullen in 2020 voor het eerst in Nederland plaatsvinden. De exacte locatie in Den Haag wordt nog bekend gemaakt.

Caroline Casey en haar zus achter het stuur

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Zelfrijdende auto’s vangen doe je zo
Kunstenaar James Bridle heeft het niet zo op zelfrijdende auto’s, dus bedacht...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *