Een nieuwe auto aanschaffen: welk verkooppunt past bij jou?

Import

Een auto aanschaffen; leuk en spannend maar tegelijkertijd kan het ook een enorme hoofdpijn-klus worden. Want tenzij je al precies weet wat je wilt is een keuze maken een grote taak, een dure zaak en door de oneindige opties soms overweldigend. Ga je voor nieuw of tweedehands? Brandstof of elektrisch? Kijk je eerst naar de aandrijving of de veiligheid? En als je dan eindelijk een idee hebt van het soort auto dat bij jou past, hoe en waar schaf je die dan aan? Met die laatste stap van de route naar jouw nieuwe auto helpen we je vandaag een handje.

Autodealer

Als we denken aan het kopen van een auto krijgen we vaak al snel een visioen van verkopers in een grijs pak die pennen met het merklogo bij zich dragen en ons (over-) enthousiast begroeten zodra we binnenlopen. Tegenwoordig is het echter vaak makkelijker om online te shoppen; ook wanneer je voor en auto shopt. Maar als je een duidelijke voorkeur voor een bepaald automerk hebt, nieuw of tweedehands, dan is een autodealer van dat merk nog steeds een goede plek om je zoektocht te beginnen.

Autohandelaar

Geen specifieke voorkeuren maar wel op zoek naar face-to-face hulp? Dan is een niet-merkgebonden handelaar de plek voor jou. De variatie aan auto’s is hier meestal enorm. 

Online shoppen

We doen het allemaal, sommige misschien iets te veel. Het is snel, kan vanaf iedere plek (met een goede internetverbinding uiteraard) en je kunt in alle rust je eigen voorkeuren uitvogelen. Als je jouw auto gevonden hebt is ook het daadwerkelijke koopproces vaak zo geregeld en uiteraard vind je online een breed aanbod van zowel nieuwe als tweedehands modellen. 

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Importeren

Een optie die minder mensen te binnen schiet als zij op het punt staan een nieuwe auto te kopen is het importeren van een auto. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat jouw perfecte match niet in Nederland te vinden is, of dat (een vergelijkbaar model) door het te importeren goedkoper is dan in Nederland aan te schaffen. Lucky for us is het aanbod bij onze buren in Duitsland enorm en is importeren makkelijker dan je misschien verwacht. Het bedrijf import-autos.nl helpt je snel en gemakkelijk op weg zodat jij binnen no-time op Nederlandse bodem rond kunt rijden in jouw nieuwe auto. 

Headerfoto: Marjolein Tetteroo

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Smart EQ forfour en fortwo: kleine slimmerik
Denk je Smart, denk je stad. De smart-ass van Daimler heeft een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *