Oh de nostalgie: herinneringen van mama én een auto

Van de buggy tot je eerste auto: mama was erbij. De FemmeFrontaal-redactie deelt een herinnering ter ere van moederdag.

We denken ook aan alle mama’s die we helaas moeten missen én de wensmama’s die vandaag stilstaan bij hun gemis.

Over het circuit

Rianne: “Mijn moeder is mijn grootste fan en is ook niet vies van een rondje over het circuit. Ze is dan ook in alle auto’s waarin ik heb geracet wel eens mee geweest. Dat vindt ze geweldig. Voor mij zijn dat hele fijne herinneringen.”

Mosterdgele DAF

Odiel: ‘Toen ik een kleine Odiel van 7 jaar was, reed mijn moeder in zo’n mosterdgeel Dafje. Eentje die net zo hard achteruitreed als vooruit. Toch raakte ik er verzot op het wagentje. Het kwam dan ook hard aan toen hij op een gegeven moment naar de sloop moest. Ik heb er volgens mij wel wat tranen om gelaten.”

Vrijheid

Rowan: “Mama haar Fiat Punto uit 1999 staat me nog helder op het netvlies. Het kenteken heb ik altijd onthouden en ook de vertrouwde geur van de bekleding kan ik zo voor me halen. Ze bracht mij overal in dat zilveren bakkie: van mijn turntrainingen tot verjaardagsfeestjes. Voor haar stond de Punto echt gelijk aan vrijheid. Als ik er nu één zie rijden, waan ik mij in nostalgie.”

Bron headerfoto: Shutterstock

Comments

comments

Lees ook:  WWCOTY’s president Marta Garcia: ‘Autorijden opent de deur naar vrijheid’
More from Rowan Peperkamp
Maserati Levante: Overbodig? Ja. Fantastisch? Zeker.
Waar ik vroeger als klein meisje al onder de indruk was van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *