Bienvenue et bonjour: dit is de nieuwe Peugeot 3008

Nieuwe Peugeot 3008

Sinds de lancering in 2016 zijn er 800.000 stuks verkocht van de Peugeot 3008 en werd in 2017 verkozen tot Auto van het Jaar. De 3008 is dan ook niet voor niets een leider in het compacte SUV-segment. Om deze wagen een nieuw smoelwerk te geven, was dan ook en uitdaging.

Maar zo doet de 3008 zijn titel als ‘leider’ wel eer aan: altijd een stap vooruit op de roedel. Geen verrassing dus dat juist de 3008 als eerste het nieuwe familiegezicht draagt.

Peugeot 3008

Het nieuwe ontwerp zet de toon voor een nieuw tijdperk: moderner en eleganter. Zijn nieuwe snoet onderscheidt zich daarmee van de rest van het Peugeot gamma. De 3008 komt in nieuwe carrosseriekleuren en klanten kunnen kiezen voor een nieuwe, zogeheten Black Pack-optie, die de 3008 een ‘exclusieve finish’ geven.

Aan de achterzijde siert nog altijd de doorlopende zwarte blak, maar deze is uitgebreid met nieuwe Full LED-achterlichten. Een moderne interpretatie van de iconische leeuwenklauw afdruk.

Ook leuk:
Rijtest Peugeot 3008: Bonjour mooiboy!

Peugeot i-Cockpit

De nieuwe 3008 wordt geleverd met plug-in hybrid en twee- of vierwielaandrijving. Daarbij heb je ook nog de keuze uit verschillende benzine- of dieselmotoren. Een EV laat nog even op zich wachten.

Wij zijn fan van Peugeot’s i-Cockpit en met ons velen anderen. De cockpit heeft een bescheiden update gehad: het beschikt nu over een nieuwe 10-inch infotainmentsysteem en het digitale instrumentarium oogt een stukje strakker.

Prijzen zijn nog niet bekend.

Comments

comments

Lees ook:  Vernieuwde Toyota Yaris: never change a winning team
More from Rowan Peperkamp
Ben Pon overleden op 82-jarige leeftijd
Ben Pon is vandaag op 82-jarige leeftijd overleden. Ben Pon – ook...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *