Waarom importeer je geen auto uit Duitsland?

Mercedes-Benz C-Klasse

Liefhebbers van auto’s hebben het al een tijdje in de smiezen: een auto uit Duitsland, of misschien wel België importeren, is nog niet eens zo’n gek idee. Zeker als je op zoek bent naar een auto die slechts een paar jaar oud is, weinig kilometers heeft gemaakt én bomvol zit met luxe- en veiligheidsopties. Om deze pareltjes op wielen te vinden moet je net iets verder kijken dan de autodealer om de hoek.

Winst
De vraagprijs van een jonge auto uit het buitenland kan zo maar eens bijna de helft lager zijn dan de nieuwprijs van de auto in Nederland. Dat komt omdat er in Nederland op nieuwe auto’s bpm bovenop de aanschafprijs en btw wordt berekend. Daardoor is de aanschafprijs van een nieuwe auto in het buitenland al een stuk lager en daarmee de prijs van een jonge tweedehandsauto na een paar jaar, of zelfs een jaar oud, ook. En ook al moet je de auto nog volgens de Nederlandse wetgeving importeren met bijbehorende importbelasting, dan nog is het vaak een stuk goedkoper. Over het algemeen geldt wel, hoe duurder de auto in aanschaf, hoe meer ‘winst’ er te halen valt voor jou als consument.

Fabrieksgarantie
Wat overigens belangrijk is te weten dat auto’s tot maximaal drie jaar oud gewoonweg onder fabrieksgarantie vallen. Mocht er dus achteraf toch iets mis zijn, en het euvel valt onder de gangbare fabrieksgarantie. Dan mag je ermee terug naar de fabrikant, en dat kan ook in Nederland.  

Voordelig een auto importeren kan zelfs als je het helemaal uitbesteed aan een specialist. Een autobedrijf dat ervaren is in het importeren van jonge auto’s van over de grens. Een bedrijf dat jou helpt, en meeneemt in iedere stap in het importproces. Van de berekening van het bpm-bedrag, het opstellen van een offerte, het organiseren van het transport van de auto (inclusief verzekering), het verzorgen van de aankoopkeuring tot de officiële bpm-aangifte en invoer bij de Douane. Maar ook de aanvraag van het kentekenbewijs bij de RDW in Nederland tot het plaatsen van de kersverse gele kentekenplaten.

Lees ook:  Naar deze vijf auto’s waren jullie het meest nieuwsgierig in 2023

Zie jij je droomauto al voor de deur staan? Scroll dus dan even iets verder dan de website of dealer bij je om de hoek. De keuze is veel groter dan je denkt. En als je je laat adviseren en helpen door een betrouwbare specialist, dan is het gelijk allemaal minder eng. Voor je het weet staat hij dan ineens voor de deur: jouw Duitse droomwielen!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Zon AAN, Cabrioradar AAN!
De zomer had zich een tijdje verstopt, maar nu komt hij toch...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *