Mijn eerste auto

For the very first time, mijn eerste auto, door Isabeau (19 jaar)

Er zijn veel eerste keren in je leven. Je eerste woord, je eerste stapjes. Je eerste schooldag, je eerste werkdag. Een moment dat zeker niet mag missen in dit lijstje is het kopen van je allereerste auto. We houden van goedkoop maar hebben ook eisen. Ik roep wel altijd heel hard ‘als het maar rijdt!’ maar laten we heel eerlijk zijn, als er iets is wat ik lelijk vind is het gele auto. Wat zijn harde eisen die je moet stellen, waar let je op en welke auto’s zijn geboren om onze allereerste te zijn?

Populair onder mijn eigen kenniskring zijn de kleine Fiatjes en Fordjes van eind vorige eeuw. Denk aan een Ford Ka die voor het eerst de markt op kwam in 1996, of een Fiat Seicento (mijn eigen koekblikje, mijn eerste auto) uit ’98 of de voorganger, de Cinquecento uit ’91. Maar waarom zien we die veel? Het antwoord is simpel, ze zijn zowel in de aanschaf als gebruik super cheap. Meer dan €2.500 zal je er echt niet voor neertellen en de wegenbelasting kost je misschien een paar tientjes.

Fiat seicento

Wil je als eerste auto toch graag een nieuwer model, eentje uit deze eeuw, en ben je bereid iets meer geld neer te leggen? Dan is een Peugeot 108, Opel Karl, Hyundai i10,  of Renault Twingo misschien meer jouw ding. Maar weet waar je aan begint, want nieuw leg je hier toch snel €10.000 voor neer, voor een eerste auto best veel geld.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Wat was of wordt jouw eerste auto?

Hulp nodig bij de aanschaf van jouw eerste auto? Schakel de Car Stylist in, jouw personal autoshopper van FemmeFrontaal!

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Vrouwenverzekeraar Onna-Onna stopt ermee
Dat heeft moederorganisatie AEGON besloten. Onna-Onna, opgericht in 2008, richtte zich speciaal...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *