Femmefrontaal goes Scouting

Als ik aan scouting denk zie ik jongens en meisjes voor me met gekleurde dasjes om hun nek, houten huisjes in elkaar timmeren en sporen zoeken in het bos. Maar scouting is van alle leeftijden. Ook voor mannen en vrouwen is het nog steeds avontuurlijk. Wat denk je van off road rijden met een stoere 4×4 auto? Door Hollandse bossen. Uiteraard met respect voor de natuur, want er gelden strikte regels. FemmeFrontaal ging met Scouting LAROS mee de modder in!

Rick Schonewille – voorzitter Scouting Laros – is eigenaar van een Jeep Cherokee én een moedig man, want hij durft het stuur aan mij over te dragen. De Jeep heeft naast een normale versnellingsbak ook nog versnellingen die je kan inzetten voor off road terrein. Daar gebruik je de lage gearing voor. Om het eenvoudiger uit te leggen:
Denk aan de versnellingen van een mountainbike als je een heuvel op wilt klimmen. Lage versnellingen helpen je makkelijker de heuvel op te komen. Zo werkt dat ook bij de Jeep. Zet je hem in lage gearing dan ga je eenvoudiger een kuil in en de heuvel op. Er is ook een hoge gearing, die gebruik je voor minder uitdagende wegen. Voor meer intieme details over terreinauto’s, gearing en sper check absoluut ons artikel Off Road rijden met Julia Samuel.

Off road stichting Laros

Modder scouting Laros

We gaan we op weg naar Landsard in Eindhoven. Een afgesloten bebost terrein waar we heerlijk kunnen ploeteren in de modder, want het heeft geregend. Zo te zien ben ik niet de enige vrouw. In de groep van zeven voertuigen zie ik vijf vrouwen die, al dan niet met hun vriend of man, de meest uitdagende paden in het bos zoeken. Eigenlijk ben ik een beetje verbaasd. Ik dacht écht dat scouting een mannending was.

Lees ook:  Lancia, de terugkeer naar eigenzinnigheid

Dames stichting Laros

Scouting Laros Bos

Scouting LAROS  is een vereniging die activiteiten organiseert voor haar leden en ondersteuning biedt aan organisatoren van regionale en landelijke scouting. Denk bijvoorbeeld aan het vervoeren van aanhangers of het helpen organiseren van activiteiten van (jeugd)leden. Centraal hierbij staan de 4X4 voertuigen, die de leden in privé bezit hebben, en dus ook willen inzetten. Dit gaat allemaal op vrijwillige basis.

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Ford Focus RS: Het asfalt is mijn speeltuin
In 2002 ging de eerste Ford Focus RS in productie en inmiddels...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *