Nieuwe jaar, nieuwe auto?

Elk jaar een nieuwe auto. Wie wilt dat nou niet? Maar wat nou als je erachter komt dat er niks mis is met jouw huidige auto? Dat je er stiekem dol op bent? Al die leuke en minder leuke avontuurtjes die jullie samen hebben meegemaakt. Jij hebt waarschijnlijk jouw auto ook al een koosnaam gegeven. En ineens klinkt een nieuwe auto toch niet meer zo aantrekkelijk. En gelijk heb je! Daarom geven wij een paar tips, waardoor jouw auto fris en fruitig door 2016 scheurt.

 1. Interieur
Geen enkele vlek of kruimel uit 2015 (of eerder) mag mee het nieuwe jaar in. Of zitten ze er nu nog? Goed schrobben van het tapijt is dan ook een vereiste. We zouden dan eerst met stofzuigen beginnen, dat neemt het vuil al voor een groot gedeelte mee. Je komt er tijdens het schoonmaken vast achter dat de stoelen wel aan een opknapbeurt toe zijn. Versleten zijn ze. Het schijnt dat je op het internet en zelf bij de sloperij kan kijken voor een nieuwe set. Een anders zijn er ook altijd nog stoelhoezen.

2. Glas
Glass Polish is een aanrader als het gaat om het schoonmaken van autoruiten. En een mooie pluspunt is dat het ervoor zorgt dat er geen regendruppels op de autoruiten achterblijven.

3. Ruitenwissers
Heeft geen zin om de voorruit schoon te maken, als ze toch worden bevuild met vieze ruitenwissers. Een nieuwe set is dan ook zeker een must.

4. Banden
Zien de autobanden er nog goed uit? is het profiel niet versleten? Dan mogen ze blijven. Het enige wat je dan nog moet doen is de zijkant met Tyre Shine schoonmaken. En natuurlijk de rest van de banden en de velgen. Nieuwsgierig naar winterbanden? Check onze tips!

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

5. Shine!
Een goeie was, glans en wax beurt maak het rijtje helemaal compleet. Lees dan snel  onze ‘schoonheidstips voor je auto’!

FemmeFrontaal schoonheidstips voor je auto

Geef toe.. je oude auto is weer als nieuw hé!?

Door: Sarafina Jozefzoon

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Win een weekend rijden in een nieuwe Mazda MX-5!
Ben je net als Odiel smoorverliefd op de nieuwe Mazda MX-5? En...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *