Auto-koosnaampje 2014 is Groenbak!

De eerste #koosnaampje van het jaar verkiezing voor auto’s is gewonnen door ‘Groenbak’. Na een nek-aan-nekrace met Paulus de Crosskabouter was het toch de groene Skoda Felicia van Sarah Toebast die de eerste prijs in de wacht sleepte.

De eerste #koosnaampje van het jaar verkiezing voor auto’s is gewonnen door ‘Groenbak’. Na een nek-aan-nekrace met Paulus de Crosskabouter was het toch de groene Skoda Felicia van Sarah Toebast die de eerste prijs in de wacht sleepte. Meer dan 500 koosnaampjes namen deel aan de verkiezing die georganiseerd werd door de online verzekeraar voor vrouwen onna-onna.

Uit het online onderzoek bleek dat maar liefst 65% van de vrouwen haar auto een koosnaampje geeft. Vrouwen zien hun auto als meer dan een materialistisch voorwerp: het is een vriend(in), een favoeriete outfit of een dierbare kennis. Daarom de verzekeraar een verkiezing te organiseren, waarbij deelnemers het koosnaampje en het verhaal daarachter konden delen op social media.

De winnaar: “Ik zit veel in de auto vanwege mijn werk. Omdat ik van hot naar her rij, drink ik koffie, ontbijt ik én lunch ik in Groenbak”, zegt winnares Sarah over haar auto, die ze soms ook Kliko noemt. “Er liggen doekjes om mezelf weer op te frissen, dozen met readers en papieren los op de achterbank, lege verpakkingen, kruimels, parkeerbonnetjes, en ga zo maar door! Eens in de zoveel tijd, als ik vind dat het echt niet meer kan, rij ik naar de carwash en ruim ik de auto meteen goed uit. Vandaar de naam.”

Eerlijk is vals, ook de dames van FemmeFrontaal geven hun auto(‘s) koosnaampjes;
Odiel: “Mijn MINI Cooper cabriolet heet ‘Suzy Brown’ en onze leaseslet, een Lexus CT200h draagt de naam Lex, maar hij had net zo goed ‘Vrek’ kunnen heten, hij is namelijk uberzuinig.” Marjolein haar Seat Ibiza heet Carlos én de auto van Evelin, een Seat Mii, draagt de bijnaam ‘Mietje’.

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)

Enne… hoe heet jouw geliefde op wielen?

Koosnaampje OnnaOnna

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Toyota GT86 brengt collectors item uit
FemmeFrontaal vond de Toyota GT86 TRD al een behoorlijk dikke sportcoupé. Nu...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *