Women’s World Car of the Year 2021: Land Rover Defender

Op Internationale Vrouwendag mag de Land Rover Defender zich Women’s World Car of the Year 2021 noemen! Elk jaar bepaalt een jury bestaande uit 50 vrouwelijke journalisten uit 38 verschillende landen wat volgens hen de beste auto van het jaar is. En dat is geen ‘vrouwenauto’. De juryleden baseren hun stem op dezelfde principes als elke autokoper zou doen, zo kijken ze naar comfort, duurzaamheid design, veiligheid en waar voor je geld. Vanuit Nederland zitten Odiel Mennink en Rowan Peperkamp van FemmeFrontaal in de internationale jury.

Winnaar Land Rover Defender 

Judge Charleen Clarke uit Zuid Afrika over de winnaar van Women’s World Car of the Year 2021:

“The new Defender combines emotional appeal with innovation, practicality with luxury, off-road ability with on-road comfort, and safety with a superlative design. Also, I think that the price tag is warranted.”

Nick Collins, Executive Director, Vehicle Programmes bij Jaguar Land Rover: “This is a huge honour for the whole team and a reward for the hard work that has gone into creating such a capable vehicle. Defender has won more than 50 international awards already, which tells us that our original vision for a 21st century Defender was the right one. New Defender combines an unmistakable silhouette with state-of-the-art technology in a design that respects its heritage and delivers authentic Land Rover capability. The result is a family of 4x4s that lives up to the Defender name with durable commercial derivatives, an efficient plug-in hybrid powertrain and our potent new Defender V8.”

Alle winnaars per categorie op een rij!

Stadsauto: Peugeot 208

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet
Best Urban Car Peugeot 208
Best Urban Car Peugeot 208

Gezinsauto: Skoda Octavia

Best Family Car Skoda Octavia
Best Family Car Skoda Octavia

Luxe auto: Lexus LC500 cabriolet

Best Luxury Car Lexus LC 500 c
Best Luxury Car Lexus LC 500 c

Elektrische auto: Honda e

Best EV Honda E
Best EV Honda E

Performance auto: Ferrari F8 Spider

Best Performance Car Ferrari F8 Spider
Best Performance Car Ferrari F8 Spider

Stads SUV: Peugeot 2008

Best Urban SUV Peugeot 2008
Best Urban SUV Peugeot 2008

Middelgrote SUV: Land Rover Defender

Best Medium SUV Land Rover Defender
Best Medium SUV Land Rover Defender

Beste 4×4/Pick up: Ford F-150

Best pick up Ford-F-150
Best pick up Ford-F-150

Grote SUV: Kia Sorento

Best Large Suv Kia Sorento
Best Large Suv Kia Sorento

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Rally4Ladies: startnummer 33
Of FemmeFrontaal dit jaar ook weer meedoet met de enige echte autorally...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *