Nieuwe Land Rover Defender: geef ons deze werkmansauto!

De nieuwe Land Rover Defender is alles behalve spartaans. Dit is de ultieme vakantieauto! Eentje waarmee je ook nog eens old school door de modder kan ploegen. Een alleskunner.

In 1948 alweer debuteerde de Defender zoals wij hem kennen zijn werelddebuut op de AutoRai in Amsterdam. Een vierwielaangedreven auto speciaal gemaakt voor het land. Om niet zuinig mee om te gaan. Een werkmansauto die met recht tegen een stootje kon.

Anno nu 2020 is het niet alleen een werkpaard, maar stiekem ook een prins op het witte paard. Van terreinwagen naar luxe paard. Met een uniek design, comortabele zetels, mooi panaromadak, sfeerverlichting en alle gadgets die je verlangt om je rit zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.

Qua omvang heb je ook wat te kiezen. De Land Rover Defender 90 is namelijk de kleinste van het stal met drie deuren. De 110 heeft vijf deuren.

Welke terreineigenschappen kun je verwachten? De auto kan 14 centimter hoog op de wielen een blubberig terrein trotseren. Dat dankt hij aan de luchtvering die je op verschillende niveau’s kan instellen. Ook snorkelen (is wel degelijk de optie-titel) is mogelijk tot maar liefst 90 centimeter diep!

De Defender trekt maar liefst 3500 kg achter de trekhaak hebben. Hoeveel sleurhutten zijn dat? En voor de groen-doen-types, er is ook een plug-in-hybride leverbaar met maar liefst 404 pk en met een elektrische range (handig voor in de stad) van 43 km en 74 gram CO2/km.

Voor deze prins op het witte – of andere kleur – werkpaard moet je een flinke duit over hebben. De kleinste is met de kleinste motor is er vanaf 83K. Wil je bigger, better en bolder dan ga je al snel over de 100k voor een mooie Land Rover Defender.

Lees ook:  De vernieuwde Škoda Octavia (2024): Improvement in the details

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Op het circuit met de Audi R8 V10 Plus!
Dit zijn de betere woensdagavonden: met een Audi R8 V10 Plus het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *