Christine le Duc sponsort vrouwelijk raceteam: ‘Autosport mag wat spannender’

Driven by Ambition

Ondanks dat de autosport bol staat van de adrenaline mag het wat Audrey van Ham, CEO Christine le Duc, wel wat spannender: ‘’Qua beleving en marketing spreekt de autobranche voor mijn gevoel slechts een zeer beperkte doelgroep aan en daar kunnen we met dit team en het merk Christine le Duc verandering in brengen.”

De winkel met onder meer verleidelijke lingerie sponsort het damesraceteam met ‘Driven by Ambition’.  Ze wil hiermee diversiteit in de autosport te promoten. Met als doel een bredere (vrouwelijke) doelgroep aanspreken én nieuw talent te motiveren.

Racen geeft namelijk zelfvertrouwen, laat je gericht focussen en leert je ad hoc beslissingen te nemen. Het zorgt daarmee voor fundamentele basiseigenschappen die ook in een professionele carrière van pas komen.

Het raceteam

Het team ‘Driven by Ambition’ bestaat uit Vivienne Weijs, Au Drey, Danielle Kleyheeg én Evelin Dorssers. Evelin heeft van 2014-2018 als testredacteur voor FemmeFrontaal gewerkt en focust zich nu volledig op autoracen.

Meer vrouwen in topposities

Het team merkt dat er nog altijd weinig vrouwen aan de top van een bedrijf of een sport staan in een branches die van oudsher mannelijk georiënteerd zijn, iets waar het team verandering in wil brengen. Zij zijn ervan overtuigd dat als er bewuster met deze stelling om wordt gegaan, meer voorbeelden worden getoond van het feit dat het mogelijk is om kansen te pakken en aan de top te staan, dat er meer jong (vrouwelijk) talent terugkomt in zowel de boardrooms als in verschillende sporten.

De teamleden van Driven by Ambition is het ook gelukt om zowel een prominente rol te spelen in de Nederlandse autosport als op de werkvloer een topfunctie te hebben. Zij vinden het daarom belangrijk dat andere vrouwen zien dat het hen ook is gelukt en dat zowel de vrouwen als de bedrijven met elkaar in contact komen. “Het gaat er niet om dat je vrouw bent, het gaat erom dat je geleerd wordt dat alles mogelijk is als je er maar voor gaat. Die motivatie komt niet vanuit influencers of een opleiding, je moet er zelf voor aan de slag. Een goed voorbeeld of een rolmodel helpt hierbij”, aldus Audrey. Deze mentaliteit wil het team samen met Lead your Future verder uitdragen.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Lead your Future

Om bedrijven te koppelen aan jong talent werkt Driven by Ambition samen met Lead your Future, het platform voor jonge, vrouwelijke starters. Met een breed netwerk aan professionals vanuit diverse bedrijven worden vrouwen verbonden en geïnspireerd om zo hun kansen te grijpen en zelf de regie te nemen als het gaat om hun toekomst.

Races

Komende zaterdag wordt er geraced in de BMW M240i met  een vermogen van 410pk/600Nm van Hans Weijs motorsport. De dames wisselen elkaar af in verschillende stints tijdens de 8 uurs endurance race van DNRT op het circuit van Zandvoort. Voor de toekomst is het de bedoeling dat er meer endurance races en events/ trackdays georganiseerd gaan worden in samenwerking met de verschillende partners van dit project.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Throwback 2011: George Michael in allereerste Carpool Karaoke van James Corden
Ik ben onder de indruk van het plotselinge heengaan van George Michael....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *