Onze favoriete apps voor onderweg!

Jazeker, de smartphone. Nagenoeg niemand gaat de deur uit zonder telefoon. Niet om te bellen, maar eerder om te gekke foto’s te maken van bijvoorbeeld een mooie roadtrip. Dan ga je binnenkort vast de nieuwste iPhone kopen, met twee 12 megapixel camera’s achter en eentje voor. Of misschien heb je hem al in de pocket?

Dan is het voor jou waarschijnlijk erg lastig om tijdens het autorijden van je smartphone af te blijven. Maar alles wat je niet handsfree kan doen, brengt niet alleen jezelf, maar ook andere bestuurders en passagiers in gevaar. Gelukkig zijn er een hoop handige apps die het rijden juist veiliger en misschien zelfs een stukje leuker maken! Zeker als je van plan bent om op roadtrip. Dit zijn onze favoriete apps voor onderweg. Download deze apps voordat je op pad gaat.

Reisapp Douane en Buitenlandse Zaken

De nummer één app van het moment. Zeker als je een tripje over de grens wilt maken. In de app vind je de belangrijkste reisinformatie van Buitenlandse zaken én de Douane in één overzicht. Je checkt daarmee bijvoorbeeld het reisadvies dat geldt voor jouw bestemming en welke coronamaatregelen er momenteel zijn. Maar ook welke reisdocumenten je nodig hebt en welke spullen of producten je wel of niet mag meenemen.

Here WeGo

De usual suspect onder de navigatie-apps is natuurlijk Google Maps. Maar er zijn ook alternatieve gratis apps die eveneens  offline prima werken. En dat scheelt natuurlijk ook een hoop data. Het voordeel van de Here WeGo app is dat je per gebied een kaart kan downloaden. De app is daarnaast ook geschikt als je met het openbaar vervoer verder wilt, of een mooie fietsroute zoekt. Online geeft de app je live updates tijdens het rijden, zodat je bijvoorbeeld files kunt vermijden. 

Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Spotify

Eén van onze favoriete apps, binnen en buiten de auto, is Spotify. Een goed nummer op de achtergrond maakt alles beter, of je nu aan het sporten bent, de woonkamer stofzuigt of achter het stuur zit. Het hebben van een audio snoer voor je iPhone in je auto is wel een must, want je wilt natuurlijk luidkeels mee kunnen zingen met Spotify’s “songs to sing in the car” lijst zonder jezelf te moeten horen. Maak of selecteer van te voren jouw ideale roadtrip playlist en je bent de hele rit voorzien van goede tunes.

WeatherPro

In Italië praten ze alleen over eten. In Nederland is het praten over het weer de beste ijsbreker. Er zijn zoveel weerapps op de markt die prima werken, ook de standaard app op je iPhone, maar WeatherPro is een van onze favorieten. Alvast een paraplu mee in de auto? Of zet je een picknickmand klaar op de achterbank? De app geeft alle waarschuwingen aan, zoals: extreme hitte, zware windstoten of zeer strenge vorst. En niets zo fotogeniek als een landschap met dreigende wolkenluchten gevolgd door een regen- of onweersbui. Met de iPhone 12 kun je die afwisseling van licht en schaduw heel nauwkeurig vastleggen, wat zorgt voor contrast en diepte in jouw unieke weerfoto van onderweg.

ANWB-Onderweg

Een roadtrip kan alleen al door de brandstofprijzen van vandaag behoorlijk in de papieren lopen. De prijs voor een litertje benzine is vandaag de dag namelijk ongekend hoog. Het wordt dan ook een sport om zo goedkoop mogelijk te tanken. Dat doe je natuurlijk allereerst door nimmer langs de snelweg te tanken, want dan betaal je sowieso de hoofdprijs. Een stukje omrijden naar een goedkoop adres loont al snel. Met deze app lees je in een oogopslag waar je het beste en het snelst terecht voor een iets goedkopere, volle tank.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Vernieuwde site FemmeFrontaal nu online!
Yesss! We hebben een nieuwe site: www.FemmeFrontaal.nl! FemmeFrontaal is een online magazine...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *