Zakenauto van het Jaar 2022: dit zijn de 10 kanshebbers!

Zakenauto van het Jaar

De stemrondes zijn een feit en het is bekend welke tien auto’s in de race zijn voor de titel ‘Zakenauto van het Jaar 2022’. Welk model treedt in de voetsporen van de Tesla Model 3, de winnaar van vorig jaar?

Een overzicht van de genomineerden:

  • Ford Focus
  • Hyundai Kona
  • Kia Niro
  • Opel Corsa
  • Peugeot 208
  • Peugeot 2008
  • Polestar 2
  • Skoda Octavia
  • Volkswagen ID.3
  • Volvo XC40

Pitches

Tijdens de Importeursdag op 28 juni jongstleden kregen de genomineerde automerken de kans de juryleden te overtuigen. Dat deden ze met bevlogen pitches waarin onder meer de harde (lease) cijfers werden geduid, maar ook inzicht werd gegeven in visies en toekomstbeelden.

Winnaar vorig jaar

Vorig jaar werd de prijs door Tesla gewonnen met haar Model 3. Directeur Tesla Nederland Kim Liebregts nam met trots de prijs in ontvangst!  

De jury

De jury van de Zakenauto van het Jaar-verkiezing bestaat uit vertegenwoordigers van leasemaatschappijen, wagenparkbeheerders en een viertal autojournalisten, waaronder Odiel Mennink van FemmeFrontaal. Bij de beoordeling van de genomineerde auto’s wordt er gekeken naar het zakelijke aspect m.b.t. het leasen van de auto (denk aan sales, aftersales, restwaardes, kilometerkostprijs en marktaandeel), maar ook innovaties en rij-eigenschappen. De organisatie van de verkiezing is in handen van Automobiel Management.

Bekendmaking winnaar

De uitreiking, met daarmee de uitslag, is gepland op woensdag 6 oktober tijdens de jaarlijkse AM Driving Business Awards. Naast de bekendmaking van ‘Zakenauto van het Jaar’, wordt ook bekend welke auto zich de ‘Beste Nieuwkomer 2022’ mag noemen. Lokatie van het event is dit jaar Kasteel De Vanenburg in Putten. 

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Citroën DS3 Fab: Meisjesauto
Met de DS3 Fab tovert Citroën wel een heel gave versie van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *