Beleef 4×4 offroad rijden tijdens het 4WD Festival in Oss op 25 en 26 september!

4WD Festival 2021

Staat off-road rijden met een stoere 4×4 al jaren op jullie bucket list? Staat er een offroader bij je op de stoep en ben je op zoek naar inspiratie voor wilde avonturen met je vierwielaandrijver? Markeer dan het weekend van 25 en 26 september in je agenda voor een bezoek aan het 4WD Festival in Oss.

Voor wie

Ook dit jaar vindt in het Brabantse Oss het grootste 4×4 feest van Nederland plaats: het 4WD Festival. Dit jaarlijkse off-road festival van 4WD Magazine [weblink] is niet alleen voor professionals, maar ook voor rookies die het avontuur van offroad rijden al bijna ruiken.

4WD Festival 2021

Beleef het avontuur

Ontmoet Dakar legend ‘The Beast’

Onze Nederlandse Dakar Helden pakken van de winter weer hun koffers om een nieuw Dakar avontuur te beleven tijdens de zwaarste autosport rally ter wereld. Ook Tim Coronel van het Maxxis Dakar Team is bij het 4WD Festival aanwezig om hun nieuwe bolide voor Dakar 2021 met trots aan je te showen. Met ‘The Beast 4.0’ gaan de broers Tim en Tom in januari opnieuw de uitdaging aan in de meest uitdagende woestijnrally.

4WD Festival

Ervaar ‘s lands meest unieke off-road baan

Behoefte aan een flinke dosis adrenaline? Stap dan zelf achter het stuur, en maak gebruik van de kans zelf off-road te rijden tijdens het event! Het parcours is uitdagend; je trotseert hellingen, afdalingen, rotspartijen, blubber en noodstops op gladde ondergronden. Van rock crawling tot rallyrijden.

Of je nu ervaren bent of niet, je leert onder meer te rijden met een lage gearing en weet dadelijk hoe je differentieel moet locken. Ook zijn er speciale behendigheidsproeven waarbij je onder tijdsdruk je 4×4 skills kan testen. Deze unieke off-road baan wordt door de off-road-masters van RC Overdose Europe (40 bij 10 meter) opgezet. Neem dus vooral je eigen 4×4 bolide mee of stap in een demo-auto (schrijf jezelf dan wel vooraf in!).

Lees ook:  Microlino: op slag verliefd!

Spektakelstuk

Ook de HUSAR-Winch Challenge demo’s zijn het bekijken waard! Misschien wel de meest extreme vorm van 4×4 spektakel waarbij teamwork en het overwinnen van bijna onmogelijke obstakels in het parcours de uitdaging zijn. De waterbak is goed gevuld en zal menig toeschouwer geamuseerd bezighouden!

Nog meer vertier

Ook zijn er speciale behendigheidsproeven waarbij je onder tijdsdruk je 4×4 skills kan testen. Daarbij kun je genieten van een challenge demo die georganiseerd is door Offroad & Adventures.

Shop bij specialisten

Verschillende reisaanbieders brengen je op nieuwe ideeën voor een avontuurlijke 4×4 reis. Ook laten leveranciers je met alle liefde zien hoe daktenten en trailers werken.

Zo zijn de belangrijkste 4×4 specialisten ruim vertegenwoordigd op het event. Van verlichting, velgen, sleeptouwen, spiegels, verhogingssets, coating, banden, vering systemen tot – jawel – praktische off-road outfits.

Kids tot 12 jaar gratis toegang

Het 4WD Festival is bij uitstek een familie-uitje. Ook dit jaar mogen kinderen tot 12 jaar gratis mee. Zij kunnen zich onder meer vermaken in Kidsworld. Daar kunnen ze los op springkussens of een potje leren racen op de kartbaan.

4WD Festival: scoor kaarten

Wie weet geniet jij op 25 of 26 september samen met jou partner, kinderen, familie of vrienden van een onvergetelijk 4×4 event. Kaartjes scoor je op de website van 4WD Festival. En op zondag 26 september is onze Rowan ook aanwezig om een mooie reportage te maken van dit avontuurlijke event.

4WD Festival 2021 folder

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Toyota Yaris: Working class hero
De Toyota Yaris maakt veel tongen los. Bemind door vijfenvijftigplussers en gehaat...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *