ONTHULLING CATEGORIEWINNAARS WOMEN’S WORLD CAR OF THE YEAR 2022

Als opmaat naar de grote finale op Internationale Vrouwendag op 8 maart aanstaande, onthult de jury van de Women’s World Car of the Year (WWCOTY) alvast de winnaars van de zes categorieën. Deze auto’s staan voor het beste in hun segment op basis van veiligheid, rijgedrag, comfort, technologie, design, verbruik, impact op het milieu, en waar voor je geld.

Dit is het twaalfde jaar voor WWCOTY, een team van 56 autojournalisten uit 40 landen verspreid over vijf continenten. Het is de enige jury in de automotive die geheel uit vrouwen bestaat.

In deze eerste stemronde waren er 56 auto’s kandidaat voor de gewilde titel ‘Women’s World Car of the Year’. Al deze auto’s zijn op de markt gekomen tussen 1 Januari en 21 December 2021. Ondanks de uitdagingen op het gebied van wonen en werken gedurende een wereldwijde epidemie hebben de journalisten hun uiterste best gedaan om achter het stuur van deze auto’s te kruipen en ze te beoordelen. De volgende stap zal zijn dat de Juryleden de Beste Auto van het Jaar – de ultieme winnaar – kiezen uit deze zes categoriewinnaars. De uitslag hiervan zal op 8 Maart, Internationale Vrouwendag, bekend worden gemaakt. Namens Nederland zitten Odiel Mennink & Rowan Peperkamp van FemmeFrontaal in de WWCOY-jury.

Plop de alcoholvrije champagne alvast want wij feliciteren de volgende automerken als winnaar per categorie ?

Over Women’s World Car Of The Year 2022

Women’s World Car of the Year is de enige jury die volledig bestaat uit vrouwelijke autojournalisten. Ze is in 2009 opgericht door de Nieuw Zeelandse journaliste Sandy Myhre. Sandy is momenteel Honorary President, en Marta Garcia is de Executive President.

Lees ook:  Begin slim: bepaal wat je echt nodig hebt als je gaat voor een tweedehands auto

Het doel van de Awards is om zowel de rol van vrouwen in de automobielindustrie onder de aandacht te brengen, alsmede om de beste auto van het jaar te kiezen. Voor wat betreft de jury-criteria die zijn gebaseerd op wat consumenten wereldwijd drijft bij het kiezen van een auto. Of het een ‘vrouwenauto’ is is dus geen criterium, want die auto’s bestaan niet. Aspecten als veiligheid, kwaliteit, prijs, design, rijgedrag, en impact op het milieu worden onder andere meegenomen bij de besluitvorming.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Meest sexy auto’s van 2017
Welke auto wordt de King of Sexy van 2017? Welke bolide had...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *