Lewis Hamilton verandert naam om zijn moeder te eren

Lewis Hamilton
2021 Qatar Grand Prix, Thursday - Steve Etherington

De Britse autocoureur Lewis Hamilton (37) gaat zijn naam veranderen en de achternaam van zijn moeder, Larbalestier, opnemen. De zevenvoudig wereldkampioen zegt dat hij van plan is om de achternaam van zijn moeder Carmen, Larbalestier, naast Hamilton te gebruiken.

Voorafgaand aan het nieuwe Formule 1-seizoen, dat zondag in Bahrein van start gaat, zei Hamilton: “Ik ben echt trots op de naam van mijn familie. De naam van mijn moeder is Larbalestier en ik sta op het punt om dat in mijn naam te zetten.” Hij vult aan: “Ik begrijp het idee niet helemaal dat wanneer mensen trouwen, de vrouw haar naam verliest. Ik wil echt dat de naam van mijn moeder blijft voortbestaan met de naam Hamilton”. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lewis Hamilton (@lewishamilton)

Hamilton’s vader, Anthony, en zijn moeder, Carmen, scheidden toen Lewis twee was; hij woonde bij zijn moeder tot hij 12 was voordat hij bij zijn vader introk.

Op de vraag wanneer hij verwachtte dat de naamsverandering plaats zou vinden zegt Hamilton: “Hopelijk snel. We zijn er mee bezig.”  In een interview dat in juli in de Guardian verscheen, beschreef Hamilton zijn moeder als “zo liefdevol”

Hamilton maakt zich op voor zijn 16e seizoen in de Formule 1 en wil zich wreken op de nederlaag in het kampioenschap tegen zijn rivaal Max Verstappen van Red Bull vorig jaar. Vol vertrouwen is hij alleen nog niet. Maar na de laatste testsessie van vorige week Vreest Hamilton dat Mercedes straks achter Red Bull en Ferrari staat in de pikorde op de grid en dat zijn Mercedes niet snel genoeg is voor de overwinning.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Volvo XC90 winnaar Women’s World Car of the Year 2015
WE HAVE A WINNER!! De Volvo XC90 is gekozen tot Women’s World...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *