Vanaf volgend jaar parkeerkorting voor elektrische auto

Nóg een voordeeltje voor bestuurders van elektrische auto’s: vanaf volgend jaar mogen gemeenten hiervoor lagere parkeertarieven rekenen. “Afhankelijk van de situatie kan een gemeente er zelf voor kiezen of ze hier gebruik van willen maken”, schrijft staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

Gemeenten mogen zelf bepalen of ze korting willen geven, en hoeveel dat dan is. Ook mogen ze zelf bepalen hoe ze de korting willen geven. Dat kan bijvoorbeeld via parkeerapps, of door een extra optie bij de parkeerautomaat in voeren.

Hybride? Dan heb je pech

De korting geldt alleen voor auto’s die tijdens het rijden geen uitlaatgassen uitstoten, zoals elektrische auto’s en auto’s op waterstof. Rijd je een hybride auto dan geldt het dus niet. Overheden werken hard om schoon rijden aantrekkelijk te maken. Uit onderzoek blijkt dat korting op parkeertarieven voor elektrische auto’s daaraan bij kan dragen. Ben je dus een van de 300.000 ev-rijders in Nederland, dan loont het dus om volgend jaar bij jouw gemeente te rade te gaan wat de korting zal zijn.

Aanpassing Gemeentewet

De Gemeentewet wordt hiervoor aangepast. Heijnen: “Gemeenten krijgen hiermee een extra instrument in hun gereedschapskoffer om te werken aan schone lucht en minder verkeersherrie in hun stad of dorp”.

Comments

comments

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’
More from Odiel Mennink
6 x inspiratie tips voor je garage
Wanneer je de garage niet gebruikt om je auto in te stallen,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *