Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Katarzyna Dziewicka

De organisatie van Women’s World Car of the Year heeft onlangs haar 70ste jurylid mogen verwelkomen. De Poolse Katarzyna Dziewicka, werkzaam voor FleetLOG, en al ruim 20 jaar een begrip in de Poolse automobielindustrie.

Inmiddels bestaat de jury van WWCOTY uit 70 leden uit 49 landen. Katarzyna is daarmee de 70ste autojournaliste die deel uitmaakt van de enige geheel uit vrouwen bestaande Car Award jury: Women’s World Car of the Year.

Award winnende journaliste

De Poolse journaliste begon haar carrière in 1997 en heeft sinds die tijd voor verschillende auto- en transportbladen gewerkt. Haar focus ligt dus niet alleen op gewone auto’s maar op mobiliteit en zakelijke mobiliteit in zijn algemeen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Haar werk is beloond met de eMobility Media Awards, en dit jaar won ze ook de Trade Press Award 2023.

FleetLOG is een mediaplatform dat zich richt op alle soorten mobiliteit. Ze testen en presenteren dan ook alle mogelijke soorten vervoersmiddelen. Het medium speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van elektrische voertuigen en autonoom rijden. Nieuwe type aandrijflijnen, maar ook innovatieve rijhulpsystemen vormen de toekomst van mobiliteit. Daar speelt Katarzyna een grote rol in.

Polen

Polen behoort tot de Europese landen die de meeste auto’s per 1000 inwoners heeft. Compacte crossovers en SUV’s domineren de Poolse markt. Het land kent ook een hele sterke automobielindustrie. Ze produceren niet alleen onderdelen, maar ook complete voertuigen, voornamelijk (voor) vrachtwagens en bussen. Hierdoor is de rol van Polen in het commerciële transport zeer belangrijk geworden voor Europa.

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON

Comments

comments

Written By
More from Jolie Jacobs
Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’
Uit onderzoek van de Belgische analyst Candice Bouzendorff blijkt dat bijna één...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *