Column Laura: Couchsurfen voor je auto

Als we dachten dat Amsterdam al een fortuin kost aan parkeergeld, dan hadden we het mis. Voor €20,- sta je namelijk de hele dag in het centrum. Dat is niets ten opzichte van Londen, waar je voor precies hetzelfde £30 – £40 betaalt (€35 – €46). Tenminste, dat was het vooruitzicht, tot we ParkatmyHouse vonden: couchsurfen voor je auto.

Als we dachten dat Amsterdam al een fortuin kost aan parkeergeld, dan hadden we het mis. Voor €20,- sta je namelijk de hele dag in het centrum. Dat is niets ten opzichte van Londen, waar je voor precies hetzelfde £30 – £40 betaalt (€35 – €46). Tenminste, dat was het vooruitzicht, tot we ParkatmyHouse vonden: couchsurfen voor je auto.

ParkatmyHouse is dé oplossing als je niet blut aan je dag wilt beginnen. Het idee is simpel: mensen bieden hun lege oprit, parkeerplaats of parkeerterrein aan voor een prikkie. Jij zoekt via ParkatmyHouse, rijdt ernaartoe, plant je auto neer en gaat doen wat je moet doen. Klonk perfect voor ons, of was het een droom die te mooi was om waar te zijn?

Vind ik leuk
We vonden een verhuurder vlak boven de Thames, in Victoria, op een halfuurtje lopen van Hyde Park. Ik klikte op boeken, betaalde verwerkingskosten (de rest zouden we bij aankomst pas hoeven voldoen), noteerde het telefoonnummer van de verhuurder voor het geval we later aan zouden komen dan aangegeven op de site (dat moet je namelijk invullen) en we vertrokken. Een uur te vroeg kwamen we aan. Wisten wij veel dat we voor Calais nergens file tegen zouden komen, daardoor twee treinen eerder konden nemen en zelfs Londen zonder enige problemen in zouden rijden. Onze ParkatmyHouse-plek bevond zich in een rustige wijk in hartje Londen, op een terreintje achter een pub, buiten de congestion charge zone. De eigenaar zag ons al kijken en wenkte ons. Mijn plekje was vrijgehouden en we konden de Cinq gelijk neerzetten, zelfs al waren we dus zo vroeg.
De eigenaar was bijzonder gastvrij en vriendelijk. We voelden ons heel welkom en bleven even om een drankje te drinken in zijn typisch Engelse pub, waar we ook een schoon toilet aantroffen. Met een veilig gevoel liet ik mijn autootje achter om de rest van de dag in de zon te lopen, bakken en genieten.
Bij terugkomst stond ‘ie ongedeerd op zijn plekje, klaar voor de terugreis. Wij waren er echter nog niet klaar voor en dronken nog wat voor vertrek. De eigenaar vroeg gelijk hoe het concert was geweest en zette geheel in stijl een cd van The Rolling Stones op. Het voelde een beetje alsof we al jaren regelmatig in de pub kwamen, heel vertrouwd en gezellig. Toen we weer vertrokken, zei de eigenaar dat we vooral terug moesten komen, ook als we zonder auto in Londen zijn. En dat zijn van die kleine dingen die het net even extra leuk maken. Dit alles voor slechts £12,50 per dag (ja echt, ik maak geen grapje).

Lees ook:  Hier moet je op letten bij het kopen van een telefoonhouder voor in de auto

Vind ik niet leuk
Dat nog niemand in Nederland dit doet, want hoe fantastisch is dit concept? Sowieso valt het aanbod buiten de UK nog best tegen, en dat is jammer. Je kunt je echter wel als verhuurder aanmelden dus mocht jouw oprit inmiddels stoffig zijn of je garage volhangen met spinnenwebben… (dit is een stille hint). En wat ik ook niet leuk vind is dat ik vergeten ben om een foto te maken van mijn schattige auto naast een net zo schattige pub. Iets met te opgewonden zijn voor een knaller van een concert.

Nog een keer
Absoluut! Dit is haast een droom die werkelijkheid wordt: je auto veilig kunnen parkeren in het centrum van een wereldstad zonder daar een half vermogen aan uit te moeten geven. Hoewel parkeren niets bijzonders lijkt, is het een heel leuke ervaring geweest en zeg ik “ja!” tegen couchsurfen voor je auto.

Column door FemmeFrontaal Laura Kaai, Schrijfmeisje.nl

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Drie handige tips om je oude auto te verkopen
Het verkopen van een auto is niet zo lastig, maar je moet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *