Ford Fiesta Women’s World Car of the Year 2013

De nieuwe Ford Fiesta 1.0-liter EcoBoost heeft de Women's World Car of the Year 2013 prijs gewonnen. Achttien vrouwelijke journalisten over de hele wereld prezen haar ‘high-end look & feel’ en lage brandstofverbruik.

De nieuwe Ford Fiesta 1.0-liter EcoBoost heeft de Women’s World Car of the Year 2013 prijs gewonnen. Achttien vrouwelijke journalisten over de hele wereld prezen haar ‘high-end look and feel’ en lage brandstofverbruik.

De Fiesta won het in  de shortlist finalisten van onder meer de Audi Allroad, Range Rover en Porsche Boxster S. De nieuwe Fiesta werd ook uitgeroepen tot de Women’s World Car of the Year 2013  in de categorie Economy. Vorig jaar was dat de Honda Civic. Door de vrouwelijke journalisten werden de auto’s beoordeeld op veiligheid, waar-voor-je-geld, esthetiek, opbergruimte, kindvriendelijkheid,  kleur, sexappeal en ecologische voetafdruk.

“De nieuwe Fiesta heeft de lat hoog gelegd. Het is een toegankelijke auto die zuinig is en waarmee je met veel plezier in rijdt,” vertelt Barb Samardzich, vice president Product Development, Ford Europa. “De Fiesta heeft zo’n ‘high-end look and feel’,” legt de Britse Victoria MacMillan Bell uit. “De combinatie van een onwijs lage brandstofverbruik  en haar stijlvolle verschijning maakt dat deze pocket rocket het wint van de anderen”. De vijfde Women’s World Car of the Year awards worden in oktober in Londen uitgereikt.

‘FemmeFrontaal Car of the Year’
Dit jaar is FemmeFrontaal het met haar collega autojournalisten eens wat betreft de categorie ‘Economy’. De Ford Fiesta is duidelijk de winnares ten op zichte van al die andere saaie spaarbrandertjes op de weg. Of wij de Ford Fiesta EcoBoost ook zouden uitroepen tot overall winnares, dat betwijfelen we… We spelen daarom steeds meer met de gedachten om een eigen ‘FemmeFrontaal Car of the Year’ award te organiseren. Wie is voor?
Keep you posted!

Lees ook:  Hier is de mini monster truck van je dromen

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Save the planet met de nieuwe BMW i3
Elektrisch rijden = Hot. De Early Adopters wisten het al. Benzinesnuiven is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *