Auto’s kijken in paleizen

Voor de 92ste keer opende de Autosalon in Brussel van 16 tot 26 januari haar deuren voor auto- en motor liefhebbers. De eerste Europese autobeurs van het jaar valt precies tussen de Detroit Autoshow (januari) en de Autosalon van Geneve (maart) in. FemmeFrontaal Evelin ging carspotten bij onze zuiderburen.

Voor de 92ste keer  opende de Autosalon in Brussel van 16 tot 26 januari haar deuren voor auto- en motor liefhebbers. De eerste Europese autobeurs van het jaar valt precies tussen de Detroit Autoshow (januari) en de Autosalon van Genève (maart) in.

Dit betekent dat het meeste grote nieuws al is geweest, of nog even op zich laat wachten. Het model wat zijn wereldprimeur beleefd is de Nissan Qashqai. FemmeFrontaal Odiel heeft de nieuwe Qashqai al uitgebreid mogen testen.

Er staan  bestaande modellen die in een nieuw jasje zijn gestoken zoals de Lexus CT200h, de Opel Meriva en de Renault Megane CC.  Ook beleven een aantal modellen hun Europese primeur. Denk aan de BMW M3 en M4 en ook de 2- en 4- serie staan te glimmen op de beursvloer. De 4 serie is door FemmeFrontaal Marjolein & Odiel al uitgelaten. Binnenkort te lezen op femmefrontaal.nl.
Renault Megane_Autosalon Brussel_femmefrontaal

MINI bracht de nieuwe Cooper mee en Porsche had onder andere de nieuwe 911 Turbo S en de Macan (het zusje van de Chayenne) bij zich. Bij Jaguar konden wij de door ons zo geliefde Jaguar F-type Coupé bewonderen en Lotus gaf het publiek een race versie van de Elise; de Elise S Cup R.
Porsche Macan_Autosalon Brussel_femmefrontaal

De organisatoren hebben erg hun best gedaan om, zoals ze dat zelf noemen, een vernieuwing op het totaaloverzicht te bieden. Dit betekent dat er niet alleen auto’s te bewonderen zijn, maar ook twee hallen vol met motoren.  Er zijn themastands als ‘Job on Wheels’, waarbij jongeren zich kunnen oriënteren  op opleidingen en banen in de automotive branche en mocht je je social media volgers op de hoogte houden van je belevingen kan dat in de ‘I love Pub & Connected Zone’.

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!

Kortom: De Autosalon in Brussel is een goed georganiseerde beurs met genoeg paleizen (zoals de hallen daar genoemd worden) om je te vermaken. Het was zeker een bezoekje waard! Vandaag is overigens de laatste dag van de autoshow bij de buren, voor als nieuwsgierig bent…

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Honda Civic Type R: Samoeraizwaard onder de voorwielaandrijvers
Ken je dat, van die producten waar een paar verbeterpunten aan zitten...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *