Prijskaartje nieuwe MINI One

Say hi to the new MINI. Of… MAXI? Want zo schattig is hij niet. De nieuwe MINI is namelijk heter, breder, dikker en stoerder dan zijn voorgangers. En MINI maakte deze week de prijs, de gimmicks en het aantal pk´s bekend van de nieuwe MINI One.

Say hi to the new MINI. Of… MAXI? Want zo schattig is hij niet. De nieuwe MINI is namelijk heter, breder, dikker en stoerder dan zijn voorgangers. En MINI maakte deze week de prijs, de gimmicks en het aantal pk´s bekend van de nieuwe MINI One.

Dankzij MINI TwinPower Turbo technologie levert de nieuw ontwikkelde 1233 cc driecilinder (was eerder viercolinder) nu 102 pk. Dat is 4 pk meer vermogen, terwijl het gemiddelde verbruik daalde van 5,4 naar 4,6 liter per 100 kilometer. Dat is netjes, theoretisch gezien.

De nieuwe MINI staat vanaf 15 maart 2014 bij de Nederlandse MINI dealers vanaf € 18.495,-

•    De voor MINI zo kenmerkende kartachtige rijeigenschappen zijn verder aangescherpt met verbeterde ondersteltechnologie, gewichtsreductie en een stijvere bodystructuur. Modern karten dus.
•    Met nieuwe rijmodi is de set-up van de nieuwe MINI One met een draaiknop aan de voet van de versnellingspook te veranderen. Naast de standaard rijmodus MID zijn de rijmodi SPORT en GREEN te kiezen. De gekozen rijmodus beïnvloedt de gasrespons, stuurgevoel en de lichtshow in je auto.
•    Voor optimale veiligheid van de inzittenden zorgen verbeterde vervormingseigenschappen van de carrosserie bij een crash samen met front- en side airbags, side curtain airbags. De semi-actieve motorkap zorgt voor een betere bescherming van voetgangers. Een stukje veiliger dus dan zijn voorgangers.
•    Het nieuwe MINI Connected in car infotainment program is uitgebreid met hippe functies. De automatische noodoproep (emergency Call) en MINI Teleservices zijn beschikbaar na installatie van een permanente SIM kaart. De nieuwe MINI Connected XL Journey Mate geeft Real Time verkeersinformatie en de online verbinding maakt ook gebruik van social media mogelijk. Maar wel op een P van parkeerplek he.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

Drie dagen voordat de nieuwe telg van MINI live te bewonderen en te rijden is bij de dealer gaan wij er een stukje mee rijden! Als fan van MINI zijn we daar super blij mee. Dus houdt rond 12 en 13 maart de site én FemmeFrontaal Facebook driedubbel in de gaten om te weten hoe wij de nieuwe MINI ervaren!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mazda CX-5 2017: met hoe vrouwelijk het ook klinkt, bindend kleuradvies!
Het is geen publiek geheim dat wij bij FemmeFrontaal tevreden zijn over...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *