Gloednieuwe Jaguar XE onthuld

Met een zwak voor Britse mannen en hun heerlijke Britse accent heeft FemmeFrontaal ook een zwak voor Jaguars. Classy, origineel en charmant vinden we ze. In bruisend Londen werd gisteren met een spetterend feest en een keur aan wereldberoemde sterren de gloednieuwe Jaguar XE onthuld.

Met een zwak voor Britse mannen en hun heerlijke Britse accent heeft FemmeFrontaal ook een zwak voor Jaguars. Classy, origineel en charmant vinden we ze. Echter, een beetje degelijke Jaguar heeft het formaat van een boot en kost een godsvermogen, denk aan de Jaguar XJ of de Jaguar XF. Dat moet Jaguar ook hebben gedacht, daarom hebben ze gisteren in bruisend Londen met veel bombarie en omringd door wereldberoemde sterren de gloednieuwe Jaguar XE onthuld.
Kleintje Jaguar noemen we hem, want deze Brit gaat lekker concurreren met de BMW 3 serie, Mercedes C-Klasse of CLA, Lexus IS300h en de standaard Audi’s.

Als Britse rijdersauto herdefinieert de Jaguar XE het concept van de sportieve sedan door een geavanceerde lichtgewichtconstructie, gestroomlijnde styling, een luxe interieur en smooth rijeigenschappen. De basis van het Jaguar XE-aanbod wordt gevormd door 2.0 liter viercilinder benzine- en dieselmotoren met soepele, handgeschakelde zesbakken en achttraps automaten. De diesels – onderdeel van Jaguars volledig nieuwe Ingenium motorenfamilie – leveren een  brandstofconsumptie en CO2-uitstoot van respectievelijk < 4.0 l/100 km en 99 g/km. Dus eindelijk een Jaguar met 20% bijtelling, businessladies! De Jaguar XE heeft verder elektrische stuurbekrachtiging, om nog scherper door de stad te manouvreren, maar met een lager energieverbruik dan hydraulische (oldschool) stuurbekrachtiging.

Jaguar XE interieur

Ook komt er een kick ass modelletjes op de markt met extra power, de Jaguar XE S met 340 pk. Naast een acceleratie van 0 naar 100 km/h in minder dan 5 seconden bedraagt de elektronische afgeregelde topsnelheid 250 km/h.

“Het was onze missie om een opwindend en dynamisch ontwerp te creëren waarin de rol van de Jaguar XE als rijdersauto duidelijk te herkennen is. Het ontwerp heeft sterke familieovereenkomsten met de F-TYPE en onderscheidt zich in elk gezelschap.” Ian Callum, Jaguar’s Director of Design.

Lees ook:  De Lancia Ypsilon is terug van weggeweest, en hoe!

Jaguar XE Emeli Sande

De nieuwe Jaguar XE is dus niet alleen de zuinigste Jaguar, het is ook één van de voordeligste en misschien wel aantrekkelijkste in zijn klasse. Met een CO2-uitstoot van 99 g/km valt de XE met Ingenium dieselmotor namelijk in de gunstige bijtellingscategorie van slechts 20 procent. Uitgebreide informatie over het volledige XE-aanbod volgt op 2 oktober tijdens de autosalon van Parijs. De verkoop van de XE begint in 2015. Dus dames, stel de keuze voor je nieuwe Duitse leaseslet nog maar even uit… (knipoog).

Emili Sandé schreef de signature song voor de nieuwe Jaguar XE, bekijk en luister hem hier:

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
The power of women: en onze invloed op de auto-industrie
Verandering is soms lastig en ook de autodealers, zoals we die kennen,...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *