Een SUV, dat is wat vrouwen willen!

De Volvo XC90 is in 2015 uitgeroepen tot Womens World Car of the Year. Comfortabel, veilig, ruim én een plaatje om te zien. Dat bewijst maar weer dat vrouwen ook van SUV’s houden. Ik zie dan ook steeds meer vrouwen in mijn omgeving helemaal wild worden van een stoere Jeep Cherokee of een opvallende Range Rover Sport.

SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Ooit, in de tijd van de oermannen, is voor deze naam gekozen omdat de auto’s bedoeld waren voor terreinrijden. Auto’s met vierwielaandrijving voor optimale grip. Nu natuurlijk harstikke overbodig voor je dagelijkse woon-werkverkeer. Is een Crossover hetzelfde als een SUV? Voor Amerikanen is een Crossover een boodschappenautootje, voor Nederlanders een kleine SUV.

Met hier en daar een knipoogje naar truckers en collega-hoogzitters-in –is flirten met een SUV of Crossover een uitdaging. En ook inparkeren kost soms wat meer energie en gevloek. Maar voor de rest is het een en al liefde voor deze grote wielen.

Waarom is SUV/Crossover zo populair onder vrouwen?

a. Hij heeft voldoende ruimte voor je pindakaas etende kinderen én portie weekboodschappen, b. Ze zijn superveilig, en c. je zit lekker hoog op de weg zit en het uitzicht is subliem.

Dus mocht ik er ooit voor kiezen om mijn Mini op Marktplaats te verkopen, dan zou dit mijn top 3 SUV’s / Crossovers zijn waarmee ik een proefritje zou maken:

1) Volvo XC90 (SUV):
Echt dé ideale familie-én business auto als je gaat voor stijl, comfort, ruimte én veiligheid. De Volvo XC90 is echter niet geschikt voor de kleine portemonnee. Een stuk betaalbaarder, maar iets minder fraai dan een nieuwe, is een een vintage versie van de Volvo XC90.
VolvoXC90-2015-FemmeFrontaal2
2) Mazda CX-3 (Crossover):
Stiekem vind ik deze dus aantrekkelijker dan zijn grote SUV-broer, de CX-5. Het design is een stuk verleidelijker en sportiever. Bovendien stuurt hij fantastisch, alsof je in een normale hatchback rijdt.
Mazda-cx3-femmefrontaal
3) Range Rover Evoque (Crossover):
Héél stereotype als vrouw, I know, toch vind ik de Range Rover Evoque fantastisch. Qua uiterlijk (love it!) en qua rijgedrag (écht premium). Bovendien is de auto tijdloos en stijlvol. Met een Evoque sla je in ieder geval met je Crossover géén modeflater. Daarnaast als tweedehandsauto nu zeer betaalbaar want hij is al een tijdje op de markt.
DSC_0409

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Foto Range Rover Sport header: Irwin Versteegh
Foto Range Rover Evoque: Frank A. Evers

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Column Laura: Kijkje bij Corvette 60th Anniversary Meeting
Voor veel mensen is een auto maar een aluminium blik dat ze...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *